PLANUL SECRET pentru ROSIA MONTANA

Fiecare parlamentar: un teanc de aur pe 17 septembrie!

Sa recapitulam firul evenimentelor.

1. Ponta fuge cu bona filipineza la Miami in plin scandal al privatizarii CFR Marfa, cu impact dureros asupra a mii de ceferisti viitori disponibilizati. Primul gest eroic pe care il face dupa “vacanta” de la Miami este sa eludeze legile si Constitutia si sa trimita Parlamentului un proiect de lege ILEGAL si ILEGITIM privind exploatarea de la Rosia Montana. Ponta a fost ajutat de prietenul si ministrul Sova, a carui mama este exact avocatul Gold Corporation!

2. In timp ce liberalii si Crin accepta “driblingul” lui Ponta, de a fenta avizele a vreo 10 ministere, poporul iese in strada, in ceea ce va ramine cea mai importanta manifestatie civica din ultimii 23 de ani. Actiunile Gold Corporation cresc puternic pe bursa, avind in vedere ca premierul si numarul 2 din Stat, impreuna cu majoritatea 70% USL-amista, sustin puternic “mineritul cu cianuri” de la Rosia Montana.

3. “Vrajit” de numarul mare de protestatari, Presedintele renunta sa mai sustina mineritul cu cianuri de la RM declarindu-se neutru!!!

4. Dupa 8 zile de proteste, culminind cu seara de duminica 8 septembrie 2013, cind au iesit pe strazile Bucurestiului aproape 20.000 de manifestanti impotriva proiectului Ponta, cuplul tragi-comic Antonescu-Ponta declara ca Parlamentul nu va sustine acest proiect de lege pontisto-antonescian! Curat murdar mon cher! Evident, actiunile Gold Corporation se prabusesc, prilej bun pentru speculatori sa cumpere ieftin. Dar…

5. Daca Ponta si Antonescu ar fi fost ingerasi, si nu parte a buboiului politic, parca i-as fi crezut. Dar fiindca ii cunosc bine stiu ca cei doi si-au facut o strategie diabolica. Fiecare separat, fiecare cu strategia lui.

6. Strategia lui Ponta e simpla. El nu ajungea premier de doua ori si nici nu vizita Miami, daca nu promitea ca va gasi o smecherie prin care GC sa dea marea lovitura, o sa explic. Prin aparenta infringere in fata strazii, pe care insusi Ponta a anuntat-o, Victoras a sperat ca va demobiliza STRADA, ca va cistiga timp si ca va muta cartoful fierbinte in bratele parlamentarilor. Asfel el scapa de orice raspundere in fata legii, scapa de subminarea economiei nationale, scapa de puscarie. Prin declaratiile sale schizofrenice, Ponta mai contribuie si la influentarea pe bursa a actiunilor Gold Corporation.

7. Intr-o schizofrenie de o alta dimensiune, Antonescu respinge si el, in ultima secunda, proiectul lui Ponta, sperind sa puncteze pozitiv in fata protestatarilor si uitind ca nevasta lui a luat bani de la lobby-ul GC pentru a sustine mineritul cu cianuri in Parlamentul European!

8. Si Antonescu si Ponta stiu ca diversiunea le-a reusit si mai stiu ca, pe 17 septembrie, parlamentarii corupti, majoritari, vor vota pentru exploatarea de la Rosia Montana.

9. Protestatarii au inteles ca dupa 15 ani de lupta permanenta e greu de crezut ca vin “ingerasii” Crin si Ponta si rezolva peste noapte situatia. Daca cei doi erau cinstiti ar fi retras proiectul de lege inca din prima seara a protestelor dar amindoi sint extrem de santajabili asa ca isi joaca rolul pina la capat.

10. Ce nu se stie este ca Parlamentul nu poate primi acest proiect de lege criminal daca nu are avizele de la toate ministerele implicate, este absolut ilegal. Cu toate acestea exista mari presiuni pentru ca proiectul lui Ponta sa intre la votul parlamentar din 17 septembrie.

11. Gold Corporation are nevoie ca de aer de votul parlamentar din 17 septembrie. Pina atunci, cum spuneam, speculatorii straini dar si romani vor cumpara actiunile prabusite ieri ale GC. Sper ca realizati ca prin votul pozitiv din 17 septembrie, parlamentarii vor creste enorm actiunile GC.

12. Crin si Ponta vor incepe, dupa 17 septembrie, o ampla campanie impotriva “tradatorilor” din Parlament care au vindut resursele patriei si vor cere interzicerea exploatarii cu orice pret.

13. Abia de acum Gold Corporation da lovitura URIASA!!! Daca incep exploatarea, avind votul parlamentar, vor avea peste 90% din aceste resurse uriase! Iar daca GC se va retrage din Romania, in fata presiunilor uriase ale “patriotilor” Crin si Ponta, atunci vor fi indreptatiti, abia atunci, sa ceara despagubiri enorme din partea romanilor, de citeva miliarde de dolari, avind in vedere ca Parlamentul le-a dat verde!

14. Desi sint dusmani de moarte, fiindca si Crin si Ponta vor sa fie Presedinte de tara in 2014, soarta amindurora depinde de votul din Parlament. Abia dupa votul parlamentarilor, cind cei doi vor fi scapati de catre procurori si de linsajul public, ei vor incepe sa se bata intre ei pentru fotoliul prezidential! Pina atunci sint frati de frati in cea mai importanta tradare nationala! Amindoi sint gata sa isi sacrifice partidele, USL-ul, proprii parlamentari, pentru a spera la fotoliul prezidential.

Daca cei doi vor retrage criminalul proiect de lege privind Rosia Montana de la votul parlamentar, vor fi amindoi condamnati sa piarda orice speranta la Presedintie si risca impreuna ani grei de puscarie pentru subminarea economiei nationale! Restul e cancan!

Sa fiti iubiti!

Radu Moraru

Kora
10 septembrie 2013 • 7:32 PM
Super articol Radu.
Felicitări si pentru emisiunile de la nasu.tv.

Poate vor învața si mulți alți jurnaliști sa se comporte profesionist si sa nu jinduiasca la banutii aruncati.

poweraxxel
12 septembrie 2013 • 7:57 PM
Dupa elanul protestelor de duminica trecuta, devine tot mai evident cum va sfarsi protestul anti-RMGC …

Crin Antonescu se pregateste de alegeri, iar alaturarea de Victor Ponta intr-un pol politic precum USL (care dupa ce a promis contrariul in opozitie a facut ultimii pasi necesari proiectului RM la putere) devine tot mai nociva. Si cum sloganul ratat la lansarea de la Constanta “Tinerii sunt alaturi de Antonescu” se poate refolosi in situatia data, detasamentele “studentesti” incearca probabil sa ii ofere acea masa de tineri pe care n-a fost in stare sa o obtina ca rezultat al politcii sale de pana acum, convertind o miscare de protest precum cea din Piata Universitatii 2013 asa cum de altfel a facut si cu aceeasi miscare varianta 2012.

Deja comentariile de pe internet alatura miscarilor de protest “curajul” lui Antonescu de a se impotrivi proiectului. Urmeaza cat de curand sa vedem o schimbare radicala si din partea trompetelor mediatice ale lui Antonescu (unele deja “lucreaza”, dupa cum am vazut afirmatiile laudative ale lui Rares Bogdan la Realitatea TV; altele le vom vedea zilele urmatoare, necesitand mai mult timp pentru steargerea memoriei telespectatorilor proprii, precum cei ai Antena 3). Liderii formali si informali ai miscarii se domolesc treptat in ceea ce priveste criticile la adresa lui Antonescu, ca parte a puterii actuale (sa nu uitam ca PNL reprezinta jumatate din guvernul care a propus legea ce a declansat protestele), si isi directioneaza aceste critici cu predilectie catre Ponta (Basescu deja nu mai reprezinta interes din moment ce si ultimul prost din tara asta realizeaza ca fraiele unei decizii in situatia data este in mainile guvernului). Probabil ca se urmareste creearea unei simpatii care sa garanteze ca procentele pierdute de Ponta se vor duce catre Antonesc fara a fi pierdut foarte mult catre amarata de opozitie actuala.

In final, dupa ce au servit intereselor USL in 2012, mi-e teama ca protestele actuale vor mai servi inca odata in 2013 … chiar daca asta inseamna sa ineci in mocirla o miscare care ar fi putut insemna desteptarea societatii civile romanesti.

Decca Yannis
10 septembrie 2013 • 7:33 PM
Superba analiza!Merci et chapeu bas ,R.Moraru!!!!

HoyLa
10 septembrie 2013 • 7:35 PM
bun articol

ad.rian
10 septembrie 2013 • 7:37 PM
Si, totusi, canalii cum ii stim, actori prosti, impleticindu-se in cuvinte, cele doua mangafale nu se ridica la inaltimea scenariului shakespereano-securist, al carui autore anonim ramane.

I.
10 septembrie 2013 • 7:38 PM
Mai citisem una ieri, cum că tovarăşul Soros va cumpăra ieftin acţiunile prăbuşite ale corporaţiei, urmând ca din salvatorul RM să devină exploatatorul ei. Chiar nu mă interesează dacă e adevărat sau nu, la câte am văzut până acum nimic nu mi se mai pare imposibil.

Lucian
10 septembrie 2013 • 8:31 PM
Excelenta analiza. Pun pariu ca va fii vot secret, cu bile! Asa se vor “spala” pe maini, si nimeni nu va raspunde. Oricum, toti sunt corupti, un guvern de hoti, peste un popor majoritar format din puturosi si prosti, intr-o tara frumoasa si bogata.

gheorghe
13 septembrie 2013 • 11:29 AM
ai tu dreptatem dar nu suntem puturosi, si nici prosti,, sunt hoti ce ce ne conduc, dupa, cei 23 de ani de democratie in care cu greu am dobindito.., iisi bat joc de un popor bun si tolerant.ei sau inbogatit .si pe noi ne taxeaza cu ipzite,, si fel si fel de taxe,,.

Mihali
10 septembrie 2013 • 8:39 PM
Este din ce în ce mai evidentă disperarea nenorociților de spăgari, care nu mai știu pe unde să scoată cămașa. Demonstrațiile spontane a produs o panică nebună în rîndul grupului de șobolani. Iese de la naftalină și criminalul iudeo-rrom Ion Iliescu, care jignește inteligența celor curajoși, pretinzînd că în acest domeniu se pot exprima doar specialiștii. Ascultați nenorociților, noi vom trece la o altă etapă dacă îndrăzniți să continuați prăduirea României, VA TREBUI SĂ VĂ ASCUNDEȚI ÎN GAURĂ DE ȘARPE.VOI ȘI AI VOȘTRII.

ana
10 septembrie 2013 • 10:13 PM
Am gasit un mini eseu despre romania si Romania, scris de Plesu … cam trist; http://negrupealb.ning.com/forum/topics/romania-vazuta-de-andrei-plesu-cutremurator

Deci, se vor schimba vreodata romanii?

Stelian
11 septembrie 2013 • 12:22 AM
Plesu si rezistenta romanilor prin sacose. Si alte bazaconii d-astea.
Romania a avut sansa schimbarii. Trebuia (in opinia mea si-mi asum raspunderea pentru opiniile mele) ca acesti “dizidenti” sa lase comoditatea fotoliilor si sa bata tara in lung si lat. Sa se fi implicat in politica nu ca niste slugi ale noului regim ci al unui sistem nou si democrat. Ne-a invatat democratia Iliescu, Nastase, Iorgovan, Paunescu, Vadim Tudor.
Plesu a preferat sa suga de la tite multe, celalalt “dizident” de seama a preferat sa fie cumparat cu editura politica si sa taca. (Nu-i bai, Humanitas e o editura serioasa, demna, bine administrata zic eu din afara, ca face profit, deci e un bun administrator, dar cu ce pret). Si ies din cind in cind si ne admonesteaza ca n-am facut si n-am dres. Tineretul a avut si are nevoie de modele. Nefiind ei, modelele au fost Nastase, Iliescu, Videanu.
I-ati vazut pe la televiziuni si radiouri implicati pe Nestor Ratesh, pe Mircea Carp? A scos o vreme Max Banus Tinerama si a disparut (ba chiar muri cu zile). A incercat un pic N.C. Munteanu si i-au scos dosarul de homosexual (de parca ar fi singurul). Facura cariera de ziaristi alde Dan Diaconescu, Sorin Rosca Stanescu si altii ca ei.
Si iata ce e in jur. O lume de plagiatori, de hoti, de milogi, de afaceristi de carton, facind afaceri numai cu statul, un parlament plin de oameni numai buni de infundat puscaria, un guvern asisderea…
Romanii se schimba, nu-i bai. Unii in bine, si iau calea strainatatii, altii in rau, fiindca sunt nevoiti sa se adapteze. Trebuie sa traiasca, sa-si duca zilele. N-au solutie, n-au variante…
S-a gasit unul sa scoata pe unul din curte si in semn de solidaritate ceilalti parlamentari au plecat si ei.
Si? Si nimic.
Veti vedea ca Legea cu Rosia Montana va trece, pentru ca vor vota bu bile, vor zice ca n-au stiut.
Maidanezii vor ramine tot pe strada…

Liviu
10 septembrie 2013 • 10:15 PM
Intrebare retorica: oare ce pedeapsa merita politicienii nostri daca proiectul trece si se va ajunge la un dezastru ecologic fara precedent?

Mihali
10 septembrie 2013 • 10:28 PM
DACĂ SE VA AJUNGE LA UN DEZASTRU ECOLOGIC, ATUNCI NOI TOȚI TREBUIE SĂ BEM APA CU CIANURI PÎNĂ LA ULTIMA PICĂTURĂ. ÎNSEAMNĂ CĂ NU MERITĂM SĂ MAI FACEM UMBRĂ PĂMÎNTULUI. LA MĂSURI EXTREME, ATITUDINI EXTREME. LA LUPTĂ !

Paul
10 septembrie 2013 • 10:45 PM
Da-mi voie sa repet ceea ce am auzit in data de 8 septembrie in Piata Unirii din Cluj-Napoca: inainte de a fi demolat Masivul Carnic, este foarte probabil sa fie demolate Palatul Victoria, Palatul Cotroceni si Casa Poporului. In cazul in care proiectul trece de Parlament, personal nu mai dau 2 bani nici macar pe siguranta personala a lui Ponta sau Antonescu, nu doar pe viitorul lor politic.

MIRCEA ALPINO
10 septembrie 2013 • 10:35 PM
Din ce au prezentat politicienii USL la Realitatea Tv, votul de respingere a legii in parlament are rolul de a salva Guvernul actual si Romania de la obligativitatea de a continua contractul cu Gold Corporation. El va fi anulat, Romania va plati cele 2 miliarde dolari despagubiri, iar vinovatii care in felul acesta au pus pe romani sa plateasca inutil acesti bani vor fi deferiti justitiei. Basescu e neutru si multumit de acest scenariu pentru ca vrea sa scape oricum de fostul partid pe care el la creat, pe principiul eu v-am facut, eu va omor. Asa ca Radu Moraru viseaza la un scenariu inexistent. Trebuie sa ai ceva la cap sa crezi in asa ceva cind numarul celor care ies in strada impotriva contractului cu Gold Corporation creste de la o seara la alta. In conditiile in care milioane de romani marsaluiesc in intreaga tara si comunistii sau securistii vad ca risca sa fie linsati, cui din parlament ii mai trece prin cap sa mai voteze aprobarea legii? Pe astia ii intereseaza sa ramina la putere nu sa moara calcati in picioare. Concesiunea terenului minier e pe 20 de ani incepind din 1999. Dupa care ne revedem la o noua afacere cu STATUL roman. Eu vad o teapa data lui Gold Corporation si poporului roman de fostii, actualii si viitorii comunisti si securisti ai tarii.
Daca ce gindeste Rdu Moraru ar fi un scenariu corect, jandarmii ar zburda printre manifestanti si ar lovi in stinga si in dreapta, ca sa potoleasca manifestatiile. Dar nu este asa. Ei stau acolo fara sa intervina ca in alte dati, doar ca sa se intarite oamenii si sa le dea nas si curaj celor dornici sa faca mitinguri sau marsuri.
Mai nou ni se inoculeaza in cap ideea ca, indiferent de ce a ce decide Parlamentul, afacerea tot se va face. Da, dar pentru pornirea ei sint necesare tot felul de avize de pe la ministere, avize care, mai pot intirzia pina dupa data expirarii concesionarii. Dorinta celor care se fac ca ar conduce Romania este sa faca rost de bani. Pina acum au tepuit frumusel Gold Corporation, asa ca prin intermediul ONG-urilor de partid i-au scos fortat pe romani in strada sa marsaluiasca impotriva legii Rosia Montana. Vor sa arate ca ei ar continua afacerea, dar nu ii lasa poporul a caror reprezentanti si “slujitori” sint. Romanii vor trebui sa plateasca aceasta mirsevie, ca nu au incotro. Poate acum vor intelege cine ii conduc cu adevarat si vor avea bunavointa sa le ia gitul, asa cum trebuia sa o faca inca din 1989, pentru ca stim cu totii: lupul isi schimba parul, dar naravul, ba!

Elis
10 septembrie 2013 • 11:56 PM
Totusi cred ca Parlamentul nici nu trebuia sa ia in discutie proiectul RM pentruca, pe de o parte aceste probleme intra exclusiv in atributiile guvernului si pe de alta parte, pentruca nu contine avizele necesare, avand in vedere ca proiectul prevede o multime de derogari de la actele normative in vigoare. Ca atare , Parlamentul NU ar trebui sa puna problema unei dezbateri a acestuia. Pe de alta parte, in declaratiile lui Ponta de la Realitatea, acesta spunea ca RMGC a inceput exploatarea la Rosia Montana.(nu doar explorarea). Nu mai inteleg nimic. Oricum In actiunile si declaratiile cretine ale lui Ponta , nu cred ca trebuie suspectat DOAR de dorinta de a se mentine la putere, Are multe pete iar tradarea o are in sange.

Casino 2011
11 septembrie 2013 • 6:26 AM
« Romania va plati cele 2 miliarde dolari despagubiri,….»

Pai exploatarea nu aducea atâtea bani în visteria statului…poae 2 miliarde de ciomege pe cârca unora. Cine a semnat sa plateasca…

MIRCEA ALPINO
11 septembrie 2013 • 9:24 AM
@ Elis
STATUL vrea sa iasa din aceasta afacere ca sa nu se faca presiuni internationale asupra lui. Pentru aceasta e nevoie de votul negativ al Parlamentul. Chiar Ponta a recunoscut ca vor urma procese grele pentru cei care au bagat pe romani in belea cu cei 2 miliarde de dolari, dar nu doreste ca el si Guvernul sau sa fie acuzati penal. Sigur in puscarii vor ajunge multi membri PDL care au legaturi cu afacerea Rosia Montana sustinuta mai tot timpul de Basescu. Numai ca el si-a facut treaba (o sustinere la fotoliul de presedinte din partea SUA la schimb cu autorizarea exploatarii de la Rosia Montana pentru Gold Corporation, a caror actionari sint multi stabi americani legati cu fire multe si vizibile de puterea de la Washington) si acum, cind totul e la sfirsit de mandat, ca orice securist care se respecta vrea sa stearga toate urmele activitatii sale, ingropind definitiv pe membrii PDL. Priviti la Vasile Blaga cum in al 13-lea ceas sustine pe cei aflati in strada! Pina acum l-ati auzit opunindu-se lui Basescu sau exploatarii Rosia Montana? Dar striga de la tribuna senatoriala ca, fara avize de la toate ministerele, proiectul intra mort in Parlament si nu are rost sa se mai voteze. Pai daca toate ministerele isi dau avizele este liber la exploatare si legea nu mai trebuie dezbatuta, pentru ca este afacerea Guvernului. Practic Ponta si Guvernul sau putind fi acuzati penal de subminarea economiei nationale.
Cu alte cuvinte este o ciorba zdravana in care plutesc bani multi si dorinte de putere.

Mihali
10 septembrie 2013 • 10:37 PM
Deși nu am ajuns la vîrsta la care pot da sfaturi, o sugestie pentru cei care postează comentarii ușor naive, să nu le spun infantile. CAPUL CE SE PLEACĂ SABIA ÎL TAIE !

Decca Yannis
11 septembrie 2013 • 12:57 AM
Mai Ponta a.k.a. Mihali!Daca spui un proverb spune-l pana la capat.Bine ,tovarase????Capul plecat sabia nu-l taie si nici Soarele nu-l vede! Locul dumitale-i la spam ,mioriticule….!!!! Mai ramane sa postezi ca guvernantii sunt unsii lui D-zeu si este blasfemie sa incercam sa ne aparam drepturile rupandu-le gatul cand ne fura ,nu?Ba Mihali ,tu te-ai ratacit aici mai baiete…ia lasa-ne cu lasitatile tale si du- te si pupa curul stapanilor tai ca sa nu-ti taie vreunul capatana!

Mihali
11 septembrie 2013 • 7:55 AM
@Decca Yannis, cred că nu ai proprietatea termenilor, sau poate nivelul tău de inteligență este sub mediu. Repet CAPUL CE SE PLEACĂ SABIA ÎL TAIE ! Și m-am adresat celor care ezită sau se resemnează cu ideia că proiectul ar putea fi aprobat. Ai înțeles ceva sau trebuie să-ți traduc?

horia dragoiu
11 septembrie 2013 • 9:01 AM
@Mihali : Yannis s-a grabit necitind exect ceea ce ai scris :)))

Victoras de la oras
10 septembrie 2013 • 11:47 PM
Te iei cu mainile de cap !!!!
http://www.riseproject.ro/articol/documentele-confidentiale-ale-afacerii-rosia-montana

andrei
11 septembrie 2013 • 1:03 AM
REALIZÁ vb. I. tr. 1. A înfăptui, a face ceva. 2. A crea, a plăsmui; a desăvârși; a întruchipa. ♦ refl. A se dezvolta deplin, a se desăvârși; a-și pune în valoare capacitățile creatoare. 3. A obține, a câștiga (ceva). [< fr. réaliser].

Vorbeste romaneste bai Radu ce mama dracu. Te asculta o tara intreaga si invata sa vorbeasca de la tine. Te-ai molipsit de la toti analfabetii care “traduc” din americaneasca? Omul de rind distruge Romania in primul rind! Da de mincare ciinilor, isi bate joc la locul de munca si stalceste limba cu americanisme timpite!

haitchi
11 septembrie 2013 • 1:50 AM
Asa va fi mereu cu o conducere sudista: doar smecherii si tradari. Banditii tot banditi. Eu chiar ma bucur. Am eu o vorba, marca inregistrata: “Drujba taie mai repede craca.”.

P.S. Atentie la copy/paste.

Gabi
11 septembrie 2013 • 4:02 AM
@Mihali: Vorba aia: Ce-se-naşte-din-pisică-sabia-nu-l-taie!

Bunica lui Ionuţ:
“Degeaba eutanesiera maidanezilor dacă copilul nostru nu mai vine. Măsurile astea nu-şi au rostul! Primăria ne-au dat un loc de veci şi o coroană.”

China ar putea să adopte toţi maidanezii din România în trei feluri diferite: felul întâi, felul doi şi desertul!
Chinezii îndrăgesc atât de mult câinele încât îi dau voie să se urce pe masă!

Click pentru imagine:http://a1.a4w.ro/assets/audvoci/2013/09/09/image_galleries/1187/china-ar-putea-sa-adopte-toti-maidanezii-din-romania-dar-in-trei-feluri-diferite-felul-intai-felul-doi_size6.jpg

Discuţiile interminabile pe tema câinilor fără stăpân din România le-au trezit chinezilor apetitul pentru adopţii. Într-un comunicat de presă remis autorităţilor române, Republica Populară Chineză a anunţat că, în trei zile, poate adopta toţi maidanezii din Bucureşti, indiferent cât de agresivi sunt. “Poporul chinez nu poate rămâne indiferent la suferinţa fraţilor români”, spune comunicatul de presă. “Noi avem sute de adăposturi cu toate dotările, inclusiv cu rotisor. După cum ştiţi, chinezii iubesc câinii la fel de mult cum iubesc şi porcul, pasărea sau peştele!”

Preşedintele ONG-ului „Patru lăbuţe la grătar”, dl. Ham Ham Yum Yum, ne-a explicat că a apucat deja să spună câtorva prieteni că vrea să adopte câini din România şi ei deja aşteaptă cu sufletul la gură: “Cred că până la ora asta deja li s-au lungit urechile de compasiune!”, spune domnul Yum. “Sunt milioane de oameni care ar lua un câine acasă chiar în seara asta, ca să să-l prezinte familiei la cină!”.

INCA.MAI.CRED
11 septembrie 2013 • 8:45 AM
asa cum zicea cineva mai devreme:” vor fugi ca sobolanii”…. asta e o idee… , toata lumea din strada ar trebui sa astepte in fata parlamentului iar in cazul unui vot pozitiv asa stim de unde sa-i luam la iesire…. ca SOBOLANII

Ionutzq
11 septembrie 2013 • 8:48 AM
Era si poate este un bun jurnalist…dar eu nu mai am incredere in el de cand cu scandalul cu bgs-ul de acum cativa ani cand au batut pe un interlop ca razbunare. Si radu morar le lua apararea celor de la bgs mai mai ca era avocatul lor. Nu stiu daca platit sau dezinformat, dar si-a pierdut increderea

Mihai Giurgea
11 septembrie 2013 • 9:05 AM
Pai interlopii chiar trebuie batuti! numai comunistii le plang de mila si zic ca…vai…societatea e de vina!

NU: fiecare raspunde pentru ce face! si daca furi, iti taiem mana! E clar?

http://capitalismpepaine.ro/2013/06/05/brigada-paramilitara-vlad-tepes/

Vasile Paul
11 septembrie 2013 • 9:57 AM
Si daca proiectul va fi respins in parlament, promiti ca vii cu un articol nou in care recunosti ca acest articol e eronat si punctul tau de vedere a fost gresit, deci ai fost un jurnalist slab pe acest subiect?

Asa ar fi etic din partea ta.

Mihai Giurgea
11 septembrie 2013 • 10:01 AM
Daca proiectul este respins, este TOCMAI din cauza acestui articol si a oamenilor care vor demonstra in strada!

Asa ca dute-n pula mea cu “etica” ta, postac nenorocit si vandut! auzi la el tupeu, cand mananca din mana RMGC! Etica! Mars la spam, javra ordinara!

http://capitalismpepaine.ro/2013/09/10/de-cand-e-spaga-capitalista-nenorocitilor/

Dani
11 septembrie 2013 • 10:34 AM
eu zic ca parlamentarii or cat de corupti ar fi nu isi vor asupa riscul unui vot pozitiv. Presiunea strazii va fi ulterior imensa si atunci sa vezi ce pot face niste hipsteri aparent pasnici

Elis
12 septembrie 2013 • 5:50 AM
@Dani, daca votul e secret, nu se stie cine si ce a votat si deci pot vota pozitiv. Asta cu atat mai mult cu cat in Parlament majoritatea parlamentarilor sunt niste terchea berchea care se lasa mituiti. Nu-i exclus ca Parlamentul sa dea vot pozitiv pentruca desi sunt proteste anti RM, exista manifestatii, cu proteste , greva foamei si izolare in mina si de partea cealalta.

@Mircea Alpino
Ponta nu cred ca vrea sa scape Statul din aceasta afacere. Sa nu uitam ca e prieten foarte bun ( si in ale afacerilor) cu Sova, mama lui Sova e avocatul RMGC, Sova a intocmit proiectul de lege, Si mai mult, Ponta a sustinut proiectul cand l-a depus in Parlament, ba chiar s-a laudat cu numarul mare de locuri de munca. A spus ca va vota impotriva in Parlament , abia dupa ce a vazut numarul mare de protestatari in strada. In aceste conditii crezi ca intentia lor este sa iese din aceasta afacere ? Ce ar castiga ? Sau ii suspectezi cumva de buna credinta ? Mai degraba cred ca vor sa se spele pe maini, sa fuga de raspundere. Cred ca o fac ori de frica, ori pentru a-i servi pe cei de la RMGC , dar sa nu li se impute lor acest lucru . ( sa spuna ca asa a hotarat poporul prin reprezentantii lui in Parlament).

clujanu
11 septembrie 2013 • 12:01 PM
nene Radu, aiureli de acestea ca ale dumitale se gasesc prin toate ziarele, zau

N.M
11 septembrie 2013 • 12:05 PM
Am vazut niste declaratii prin care dan sova a afirmat ca detine toate , documentele legate de Rosia montana incepind din 1997 ( banuiesc ca aici intra inclusiv contractul ,si le va face publice saptamina asta (daca am inteles bine)… sint curios daca nenorocitii vor spune public si faptul ca prin natura contractului , tot ce se gaseste pe linga aur si argint intra in buzunarul gold corporation iar statul roman nu mai pupa nimic…

Ar trebui fortati sa spuna asta pe post , sa recunoasca ; pina acuma , oficial nu au zis nimic despre acest lucru….

Bula Ion
11 septembrie 2013 • 12:08 PM
Scenariul e bun si cred ca se bazeaza si pe ceva “informatii”. Sa speram ca, si datorita acestui articol, la va fi frica sa-l puna in aplicare.

Felix Dobocan
11 septembrie 2013 • 12:25 PM
O capodoperă de minciună. Am să mă refer, ca exemplu, doar la punctul 2: cea mai puternică creştere a acţiunilor Gabriel Resources a avut loc în anii 2009 – 2010, pe timpul guvernului BOc, de la 2 dolari, la 8,6 dolari, după care au căzut la loc în primăvara anului trecut, când guvernul Boc se clătina.

Teglas Gabriel
11 septembrie 2013 • 1:42 PM
Nu pot înțelege interesul național in exploatarea de la R.Montana,excluzand spaga mogulilor nenorociti si a masinatiunilor cu interes ascuns ,cum poți accepta ca doar 6%din aurul țării al nostru al romanilor sa rămână in tara când aurul îți susține moneda naționala si sa nu uitam ca de fapt canadienii sunt mai interesați de wolfram mai mult decât de aur,iar dacă e vb de locuri de munca de ce guvernul nu face ceva in sensul acesta, iar zacamintele respective sa rămână in tara sa le exploatat noi ,eu așa vad problema sa nu mai vb de poluare si de faptul ca in urma lor va rămâne doar moarte iar acei oameni care vor munci acolo in câțiva ani vor fi atât de radiate ca bomba de la Hyroshima. Va mulțumit dragi Aleși ,arza-va focurile iadului de nenorociti imputiti

robi
11 septembrie 2013 • 4:17 PM
mai, nu imi vine sa cred de ce sunt in stare oamenii astia, care ne reprezita tara…chiar in halu asta?
iti otravesti poporul, il ucizi? pentruca tu sa te alegi cu niste bani?

WTF??

momo
11 septembrie 2013 • 7:16 PM
@robi – da, ce ti se pare anormal?

dan tuculea-arad
11 septembrie 2013 • 8:24 PM
Domnule Radu Moraru,jos palaria!Un articol concis,cu ne-ati obisnuit inca de pe vremea B1tv.Demascarea banditilor cu o asemenea expertiza ar trebui sa prezinte ziaristii,nu sa-i pupe-n cur pe gunoaiele care vor sa otraveasca tara asta…
Multumesc pentru articol,m-a uns pe suflet.

costi
11 septembrie 2013 • 9:25 PM
toata compania valoreaza acum 200 milioane$ pe bursa si ei cer 4 miliarde?
cat de prosti ne cred?

Danina Rose
11 septembrie 2013 • 9:29 PM
Orice lege trece pe la promulgare la presedinte, care o poate trimite inapoi la revizuire. Va dati seama ce va fi in piata intre momentul trimiterii legii inapoi in parlament si momentul celui de-al doilea vot pe aceasta lege? Daca a fost ce a fost, inainte de a ajunge legea prima data in parlament, ce va fi cand oamenii se vor vedea sfidati de parlamentari? Desigur, cu simpla conditie ca Basescu sa trimita legea inapoi, in cazul in care, asa cum crede Radu, aceasta va fi votata. Eu cred ca o va trimite si va si profita de moment ca sa tina un discurs contra parlamentarilor ipocriti… Desi, sincer, nu cred ca vor avea tupeul sa aprobe legea. Vor amana decizia pentru cand se vor calma apele si abia atunci ar putea incepe procesul descris in articol.

irismister
12 septembrie 2013 • 9:09 AM
Reblogged this on Temeiurile iar nu Arătările unui Bun Început !.

Adrian Mihai Radian
12 septembrie 2013 • 11:27 AM
Bravo, Nasule! Ai spus adevarul.

oscar
14 septembrie 2013 • 11:42 AM
Măi băiete tot cu polonicu mare mănînci de la Base dezinformare?

Zalmos
13 septembrie 2013 • 7:45 AM

Don
13 septembrie 2013 • 12:57 PM
Poate de AK47 sa le mai fie frica acestor tradatori!

Codin
13 septembrie 2013 • 6:19 PM
Totul este foarte clar pentru mine.
Cine a semnat initial trebuie sa plateasca.
Cine a spus si numai o singura data ca sustine acest proiect trebuie sa plateasca si ar trebui sa nu mai aiba curajul sa scoata un cuvant in public. Ar trebui sa isi dea demisia.
Cine accepta ca acest prouect sa ajunga ilegal la votare in parlament trebuie sa plateasca.
Cine voteaza “pentru” in ziua de 17 septembrie trebuie sa plateasca.
Daca au ei grija sa nu stim cine ce a votam VOM AVEA NOI GRIJA SA PLATEASCA TOTI!
NE TREZIM TOTUSI INAITE SA FIE PREA TARZIU SAU RAMANEM NISTE FRAIERI IN CONTINUARE??