De ce apar pete pe maini si ce sa faci

Nimanui nu ii plac petele pe piele, dar sunt aproape inevitabile. De ce apar pe maini si ce trebuie facut pentru a le elimina. Cele mai bune produse.

Dermatologii nu se inteleg cu Photoshop pentru ca stiu ca pielea de portelan, cu o perfectiune straina oricarei umanitati, este imposibila. De-a lungul anilor, corpul nostru incepe sa adauge urme cu care trebuie sa ne imprietenim pentru ca sunt sinonime cu a fi in viata. Petele de pe maini sunt tocmai una dintre vizitele frecvente la medici si cosmetologi. Va spunem de ce apar si cum sa le preveniti sau sa le eliminati.

Petele pe maini

Petele de pe piele sunt produse de mai multe cauze: datorita efectului de expunere la soare, modificari hormonale, de varsta, alergii sau conditii diferite. Adevarul este ca doua treimi dintre femei sufera de aceasta problema la un moment dat in viata lor.

Vestea buna este ca, desi modificarile texturii si aspectului pielii nu pot fi evitate, putem avea grija sa prevenim sau sa amanam aceste semne (neplacute) sa apara. Nu uitati ca nu este doar o problema estetica: trebuie sa verificati intotdeauna daca nu este vorba despre o problema medicala.

Cele mai frecvente tipuri de pete

Melasme: sunt de culoare inchisa sau maro deschis, cu margini neregulate. Ele apar pe frunte, pometi, buza superioara si barbie si simetric pe ambele parti ale fetei. Sunt mai frecvente la pielea mai inchisa. Acestea se formeaza prin modificari hormonale, in timpul sarcinii, atunci cand se iau contraceptive sau in menopauza, de exemplu.

Pete solare : sunt plate, mici si de forma rotunda. Au o culoare uniforma, variind de la maro deschis la negru. Ele apar de obicei pe fata, decolteu si in zonele cele mai expuse soarelui. Sunt foarte frecvente la pielea deschisa. Ele apar abia dupa varsta de 40 de ani, cand capitala solara se epuizeaza, sau chiar mai devreme daca v-ati facut mult soare in tinerete.

Petele maro pe maini

Petele intunecate de pe maini, numite lentigine, apar pe spatele mainilor si sunt unul dintre semnele vizuale pe care multi le asociaza cu imbatranirea. Cu toate acestea, acestea sunt cauzate de o productie excesiva de pigmenti de melanina si pot aparea la orice varsta.

Principalii factori care pot cauza aparitia acestuia sunt:

  • Expunerea la soare: excesul de expunere la soare este cauza principala. Acestea apar dupa cativa ani datorita efectului cumulativ al radiatiilor UV asupra celulelor.
  • Ereditatea: exista persoane care au o predispozitie genetica mai mare sa le dezvolte.
  • Varsta: apar datorita acumularii de radiatii solare de-a lungul multor ani.

Tratamente pentru indepartarea petelor de pe maini

Exista doua tratamente pentru a netezi sau a elimina aceasta problema: coaja chimica sau laserul. Va spunem despre ce sunt:

  • Peeling chimic: trebuie efectuat de un profesionist adecvat, care aplica o formula chimica zonei. Apoi, exista un peeling si / sau un escar, care va cadea lasand pielea cu o culoare mai uniforma.
  • Laser: cu aceasta tehnica de radiatie, se elibereaza energie care absoarbe pata intunecata a mainii, deoarece capteaza melanina. Se va forma si o crusta care apoi cade si pielea apare cu o culoare mai omogena.
  • Eficacitatea rezultatelor acestor tratamente creste daca expunerea la soare este redusa si zona este hidratata si hidratata cu lotiuni si creme cu vitamina A.