Curatarea intregului corp: Cum sa te purifici si sa-ti detoxifici corpul din cap pana in picioare

Practica de detoxifiere a corpului a fost cultivata mult timp in traditiile medicale si spirituale. Civilizatiile antice foloseau sangerari sau lipitori pentru a indeparta ,,tumorile” toxice din corp, indiferent daca provin din sange, bila sau flegma. Vechiul sistem medical indian cunoscut sub numele de Ayurveda includea o practica de curatare cunoscuta sub numele de panchakarma, care folosea transpiratia, ierburile, uleiurile si masajul pentru purificarea corpului. In traditiile spirituale, postul , depozitele de sudoare si renuntarea la anumite alimente sau consumul de mancare in anumite momente au fost implementate ca parte a sistemelor de credinta.

In secolul 21, detoxifierea corpului a capatat numeroase semnificatii, de la detoxifiere cu alcool si droguri pana la purificarea organismului de contaminanti ai mediului, cum ar fi metalele grele, materialele plastice, ftalatii si pesticidele. Exista multe modalitati propuse pentru a facilita eliberarea acestor toxine in organism, inclusiv nutritia.

Mediul toxic in care traim

S-a estimat ca exista peste 80.000 de substante chimice utilizate in prezent in Statele Unite. Unele dintre ele nu au fost inca testate pe scara larga pentru efectele lor asupra sanatatii umane. Cercetarile arata ca oamenii vin chiar pe lume cu o incarcatura toxica. Pana la 232 substante chimice toxice au fost gasite in sangele cordonului ombilical al a zece bebelusi. Aceste descoperiri constituie dovezi ca sugarii sunt expusi la o serie de substante periculoase in timp ce se afla inca in uter.

Imbatranirea compune doar incarcatura toxica a organismului – oamenii de stiinta estimeaza ca toti transportam in corp peste 700 de contaminanti. Literatura medicala continua sa sustina asocierea in crestere intre expunerea la toxine popularizate, cum ar fi metalele grele (de exemplu, mercur, arsenic, plumb), hormoni exogeni (de exemplu, hormonul de crestere bovin recombinant si estrogeni sintetici) si plastifianti industriali (de exemplu, bisfenol A) si incidenta in crestere a bolilor neurocomportamentale, reproductive si musculo-scheletice – de la tulburari de deficit de atentie la autism, pana la infertilitate pana la fibromialgie. Se crede ca unele toxine joaca un rol in tulburarile metabolice, cum ar fi rezistenta la insulina, obezitatea si diabetul de tip 2, motiv pentru care aceste substante perturbatoare sunt chiar denumite ,,obezogeni”.

Cand vine vorba de un program de detoxifiere a corpului bine rotunjit, trebuie sa luam in considerare nu doar indepartarea fizica a toxinelor, ci si aspectele emotionale de care ar putea avea nevoie sa eliberam si sa curatam. Toxicitatea se poate construi in multe domenii ale vietii – de la retelele sociale, la stres, la cantitatea si calitatea somnului. Cercetarile continua sa sustina ideea ca ,,… oamenii sunt simultan fiinte biologice si culturale, ceea ce inseamna ca retelele fizice si ideatice sunt infasurate si desfasurate unul de altul”. Aceasta inseamna ca trebuie sa curatam spiritul si mintea, precum si corpurile noastre.

Desigur, pe masura ce cunostintele despre toxine cresc, devine esentiala evaluarea expunerii noastre. Cu toate acestea, ideea nu este de a deveni coplesiti de teama expunerii la toxici, ci de a prelua controlul asupra sanatatii noastre, gasind modalitati sigure de a ne mentine corpul vital si capabil sa proceseze, sa curate si sa elimine in mod optim toxinele din mediu.

Programul de detoxifiere a intregului corp

Am dezvoltat programul Whole Body Detox bazat pe studiul meu asupra dietei, nutritiei si carotenoizilor (compusii care dau culoarea alimentelor) si a artelor de vindecare antice, inclusiv medicina traditionala chineza si Ayurveda . Aceasta noua abordare a detoxifierii corpului se adreseaza corpului, mintii si spiritului in ansamblu. Scoateti din alimentatie un aliment toxic si s-ar putea sa va eliberati de depresie, anxietate sau neputinta. Daramati barierele din calea simtului dvs. de scop si a conexiunii si, de asemenea, s-ar putea sa va revitalizati sistemul imunitar si sa va restabiliti optimismul.

Opusul este, de asemenea, adevarat. Respectati o convingere toxica, iar cea mai sanatoasa dieta din lume s-ar putea sa nu va elibereze de simptome suparatoare. O foamete furioasa de semnificatie sau comunitate ar putea sa va mentina nemultumiti si pe margine chiar si atunci cand corpul dvs. este pe deplin hranit. Fiecare dintre noi este o structura biochimica complexa in care fiecare factor afecteaza orice alt factor intr-o bucla sinergica interminabila. Uneori aceasta sinergie functioneaza impotriva noastra: gandurile negative ne pot afecta sanatatea; o sanatate precara poate genera ganduri negative.

Curatarea si detoxifierea celor sapte sisteme corporale de sanatate

Fundatia Programului de detoxifiere a intregului corp o reprezinta cele sapte sisteme de sanatate, care cuprind intreaga fiinta, atat fizica, cat si emotionala. Notiunea mea despre cele sapte sisteme este informata de stiinta si inspirata de traditiile de vindecare combinate ale medicinei, spiritualitatii si yoga. Fiecare sistem se bazeaza pe o glanda endocrina, care se deplaseaza de la baza coloanei vertebrale pana la coroana capului si fiecare reprezinta un legatura de anatomie, functie fizica si biochimie, precum si un grup de emotii, ganduri si viata probleme. Este un mod foarte sofisticat si elegant de a integra corpul, mintea si emotiile.

Folosirea abordarii celor sapte sisteme ofera mie si clientilor mei un set puternic de instrumente pentru a identifica barierele toxice care trebuie curatate de corp, minte si spirit si pentru a veni cu solutii. Daca stiu ca aveti probleme cu functia imunitara – spuneti, va confruntati frecvent cu raceli si gripa – asta sugereaza ca ati putea avea unele toxine corporale in primul dvs. sistem de sanatate. S-ar putea sa trebuiasca sa consumati mai multe alimente rosii sau sa cresteti aportul de proteine   si / sau minerale. De asemenea, este posibil sa trebuiasca sa va ganditi la simtul limitelor personale – refuzand sa va asumati problemele altora sau sa nu permiteti celor dragi sa va invinovateasca pentru propriile lor neajunsuri. S-ar putea sa trebuiasca sa va ganditi cum sa va imbunatatiti relatia cu ,,tribul” dvs., persoanele care va ofera principalul sentiment de identitate.

Curatarea intregului corp: Cum sa-ti dezintoxici corpul pana la capconsumul de alimente adecvate in dieta de curatare este important pentru a hrani si detoxifia corpul in mod corespunzator. alimentele naturale, organice au proprietati curative uimitoare atunci cand sunt consumate in starea lor neprelucrata.