Cum stii daca anumite alimente sunt organice

Cu totii stim ca mancarea nu mai este ce a fost odata. Majoritatea alimentelor nu mai sunt natural, iar acest lucru ne poate afecta sanatatea destul de serios. Insa, vestea buna este ca putem sa optam pentru alimentele organice, care cu siguranta nu ne vor face rau in absolut nici un fel. Deci, urmatoarea mare intrebare – cum sa identificam legumele organice?

Ce inseamna agricultura ecologica?

Agricultura ecologica inseamna cresterea productiei de plante, condimente si animale minus utilizarea de:

• Pesticide toxice

• Hormoni de crestere

• Ingrasaminte sintetice

• Antibiotice

In afara de renuntarea la amplificatoarele de mai sus, agricultura ecologica inseamna, de asemenea, ca, calitatea cultivarii alimentelor a fost satisfacuta in ceea ce priveste indicatorii de apa, aer si sol de mediu. Exista numeroase remedii naturiste care te vor ajuta sa arati si sa te simti excelent.

Moduri eficiente de identificare a legumelor organice

Consumatorii pot pune la indoiala sa afle mai multe despre practicile folosite de fermierii care isi vand produsele cu termenul “organic”. Potrivit diferitilor lideri in domeniul CRO, alimentele ecologice pot fi testate pentru autenticitate pe baza parametrilor de mai jos:

• Testarea GMO (organism modificat genetic)

• Analiza reziduurilor pesticide

• Mycotoxine ca aflatoxina

• Procesati contaminanti cum ar fi acrilamidele si furanii

• Procentul metalelor grele precum arsenic si mercur

• Reziduuri de fumigant cum ar fi fosfina, bromura

Da, organele guvernamentale si private testeaza autenticitatea alimentelor si le eticheteaza ca organice, in functie de rezultate. Ca amator, exista caracteristici particulare pe care le puteti invata si care sa va ajute sa identificati alimentele ecologice. Pe invita.ro gasesti o lista cu cele mai extraordinare beneficia ale utilizarii produselor bio.

Aspectul nu foarte frumos inseamna ca alimentul respectiv este organic

Alimentele ecologice nu sunt stralucitoare, deoarece ceara nu este pulverizata pentru a pastra daunatorii departe. Au forme ciudate, iar culorile singure culturi variaza. Produsele ecologice au o imagine mai rustica, un aspect nu tocmai placut. Nici doua legume arata la fel! Textura, structura si chiar gustul lor sunt diferite.

Termen de valabilitate mic

Ei bine, alimentele organice au un termen de valabilitate scurt, in timp ce alimentele modificate vor rezista un timp indelungat pe rafturile magazinelor.

Gust foarte bun

Produsele ecologice sunt mai sanatoase si mai suculente decat cele non-organice. Gustul este foarte bun, iar mirosul extrem de parfumat.

Foarte hranitoare

Produsele organice sunt mult mai hranitoare decat cele non-organice. Unul dintre indicatiile semnificative privind modul de identificare a legumelor organice este continutul lor de substante nutritive. Produsele organice sunt mult mai usoare pentru stomac, nu produc prea multa aciditate si reduc problemele gastrointestinale. Odata ce incepeti sa consumati alimente ecologice, veti observa cu siguranta diferenta.

Timp de gatire mai putin

Pesticidele sau continutul chimic din recoltare fac adesea gatitul mult mai complicat. Va dura mult mai mult sa prepari o mancare cu ingredient care au fost modificate genetic.

Certificate

In India, produsele ecologice nu au inca un certificat de guvernare legal. Dar exista destul de putine organizatii alimentare ecologice independente care ofera certificate de productie ecologice pentru o mai buna recunoastere si constientizare.