Cum sa inalti un zmeu

Zmeele zburatoare sunt o modalitate distractiva de a petrece o dupa-amiaza de primavara sau de vara. Daca sunteti incepator, incepeti cu o singura linie delta sau zmeu cu diamant. Daca sunteti in cautarea unei provocari, incercati o cutie cu doua siruri sau un zmeu parafoil. Zburati intotdeauna zmeul in spatii deschise, departe de copaci si linii electrice. Daca intampinati probleme pentru a va pune zmeul in aer, atunci cereti unui prieten sa tina zmeul pentru dvs.

Incercati un zmeu delta sau diamant

Cautati zmee care au forma de triunghiuri sau diamante; acestea sunt zmeele delta si diamant. Deoarece sunt relativ usor de zburat, aceste doua tipuri de zmee sunt excelente pentru incepatori. Zboara bine cu vant usor spre mediu, vant de aproximativ 6-15 mph.

Alegeti un zmeu cu o singura linie

Cautati zmee cu un singur sir; acestea sunt zmee cu o singura linie. Deoarece sunt mai usor de controlat, zmeii cu o singura linie sunt recomandati pentru incepatori. Zmeii cu o singura linie sunt cele mai potrivite pentru vanturile usoare pana la cele medii. Cu toate acestea, daca doriti sa va zburati zmeul cu o singura linie in vanturi mai puternice, atunci adaugati-i o coada.

Atunci cand alegeti o coada pentru zmeul dvs., alegeti una care este fabricata din materiale usoare.

Selectati o caseta sau zmeu parafoil

Cautati zmee care au forma de cutie, sanie sau arcada in patru dimensiuni; acestea sunt zmee parafoil. Alegeti unul dintre aceste zmee daca doriti ceva putin mai provocator decat zmeul delta sau diamant. Au nevoie de vanturi mai puternice pentru a zbura, vanturi de aproximativ 8-25 mph.

Zmeele parafoil contin de obicei cai de trecere asemanatoare tunelului pentru trecerea vantului.

Incercati un zmeu cu doua linii. Cautati zmee cu doua corzi; acestea sunt zmee cu doua linii. Zmeele cu doua linii, cunoscute si sub numele de zmee sport sau cascade, necesita mai multa experienta pentru a zbura. Puteti zbura zmee cu linie dubla pe vant usor, moderat si puternic. In plus, cu doua linii, fluturasul are mai mult control asupra zmeului.

De asemenea, puteti face manevre si trucuri, cum ar fi bucle, cu zmee cu doua linii.

Vizitati distribuitorul local de reduceri

Retailerul dvs. local cu reduceri ar trebui sa aiba la dispozitie o varietate de zmee pentru a alege. Daca nu gasiti zmeul pe care il cautati, accesati magazinele specializate de zmee online.

Zburati-va zmeul in vanturi de 5-25 mph

Aceasta viteza a vantului functioneaza pentru majoritatea zmeelor, desi vanturile cu viteza medie sunt ideale. Va fi dificil sa zboare un zmeu in vanturi care sunt fie mai lente, fie mai rapide decat aceasta viteza. Verificati aplicatia meteo de pe telefon sau computer pentru a vedea cat de repede sufla vanturile intr-o zi data.

De asemenea, puteti privi varfurile copacilor, tufisurilor si frunzelor pentru a vedea cat de repede bate vantul; de exemplu, cand vantul este capabil sa miste frunzele de pe sol, conditiile de zbor sunt ideale.

Alegeti spatii mari si deschise pentru a va zbura zmeul

Parcurile, plaja si campurile deschise sunt locuri excelente pentru a zbura cu un zmeu. Incercati sa evitati sa va zburati zmeul langa liniile electrice, cladiri, drumuri, aeroporturi si copaci. In plus, daca zbori cu un zmeu cu doua linii, creeaza distanta intre tine si alte persoane din parc si asigura-te ca altii stiu sa stea in spatele tau.

Amintiti-va ca cu cat aveti mai mult spatiu, cu atat puteti lasa mai multa linie si cu atat mai mare va zbura zmeul.

Evitati sa va zburati zmeul in ploaie si fulgere

Electricitatea din nori de ploaie este atrasa de liniile umede de zmeu. Pentru a evita socul, nu zburati niciodata zmeul in ploaie sau furtuna.

Asamblati-va zmeul in interior

Introduceti coloana vertebrala si barele transversale si atasati sirul conform manualului de instructiuni. Asigurati-va ca verificati liniile directoare pentru a determina viteza ideala a vantului pentru zmeu.

Cu fata departe de vant. Ridica-ti zmeul de capastru. Fraul este doua sau trei corzi care se ataseaza la zmeu si linia zmeului. Tineti-l pana cand prinde vantul.

Lasa cateva linii

De indata ce zmeul tau prinde vantul, da drumul la capastru si incepe sa lase niste linii sa iasa. Linia nu trebuie sa fie slaba, ci incordata cu un pic de daruire. Trageti de linie pentru a indrepta zmeul in sus. Acest lucru va ajuta zmeul sa urce mai sus in aer.

Folositi un prieten daca vantul este slab

Spune-i prietenului tau sa tina zmeul si sa mearga in vant la aproximativ 50 pana la 100 de metri distanta de tine. Puneti-i sa tina zmeul in aer in fata lor. Odata ce vantul se ridica, semnaleaza-i prietenului sa elibereze zmeul. Pe masura ce zmeul castiga altitudine, trageti linia peste mana pana cand este stabila.

Reglati capastruul

Daca zmeul tau se scufunda, atunci asta inseamna ca nu este suficient vant. Daca puteti, coborati fraul jumatate de centimetru in jos. Daca nasul dvs. de zmeu se scufunda sau se invarte spre sol, atunci vantul este prea puternic. In acest caz, mutati fraul cu jumatate de centimetru mai sus.

Trageti in linie

Faceti acest lucru incet pentru a va ateriza zmeul. Pe masura ce il infasurati, asigurati-va ca linia este incordata cu un pic de daruire. In timp ce va infasurati in linie, mergeti spre zmeu pana cand a aterizat in siguranta pe pamant.

Daca zmeul incepe sa se roteasca, atunci linia este prea incordata. Va trebui sa-i oferiti o slabiciune lasand linia sa iasa.

Asamblati zmeul inauntru

Introduceti coloana vertebrala in fanta din nas, adica in varful zmeului. Atasati distribuitoarele superioare si inferioare la piesele lor de conectare de pe marginile anterioare. Conectati distantele la marginile din spate. Asigurati-va ca atasati liniile de zbor cu un nod de alunecare .

Stai cu spatele spre vant

Asezati-va zmeul pe pamant. Fundul zmeului ar trebui sa fie orientat in sus. Partea de jos a zmeului este partea in care sirurile de zmeu se ataseaza la zmeu.

Alternativ, cereti unui prieten sa tina zmeul in aer pentru dvs.

Mergeti inapoi

Pe masura ce mergeti inapoi, lasati incet linia sa iasa. Asigurati-va ca liniile au aceeasi lungime, precum si drepte si nu rasucite sau incalcite. Pe masura ce mergeti inapoi, trageti manerele in lateral. Acest lucru va ajuta zmeul sa prinda vantul.

Daca un prieten tine zmeul, puneti-l sa-l arunce in aer dupa ce ati parcurs aproximativ 30 pana la 50 de metri inapoi.

Trageti usor de linii

Faceti acest lucru pentru a ridica zmeul mai sus. Linia ar trebui sa fie incordata cu putin dar, dar nu slabit. Daca zmeul dvs. incepe sa coboare, atunci derulati putin linia si trageti usor pana cand incepe sa revina.

Aterizeaza-ti zmeul

Zburati-va zmeul in partea sau marginea vantului. In acest moment, zmeul dvs. ar trebui sa fie la un unghi fata de vant, spre deosebire de perpendicular. Mergeti incet spre zmeu pentru al aduce in siguranta la pamant.

Asigurati-va ca linia este intinsa cu un pic de daruire in timp ce aduceti zmeul la pamant.