Cum sa faci o sculptura

Exista multe tipuri de sculptura, dar in general pot fi impartite in doua: sculptura de adaugare in care se adauga in mare parte material pentru a crea forma (lut, ceara, carton, hartie de carton etc.) si sculptura de reducere in care materialul este luat complet in ordine pentru a crea forma (piatra, lemn, gheata etc.). Acest tutorial va va oferi elementele de baza ale ambelor forme, astfel incat sa puteti incepe sa va dezvaluiti Michelangelo interior.

Schiteaza-ti sculptura. Trageti intotdeauna sculptura pe care intentionati sa o faceti mai intai. Nu trebuie sa fie un desen grozav, dar ar trebui sa va ajute sa va faceti o idee despre unde merge totul si cum se vor intalni formele. Desenati sculptura din unghiuri multiple. Poate doriti sa desenati si o schita mai detaliata, pentru zonele care sunt foarte detaliate.

Creati o baza

Daca sculptura dvs. va avea o baza, este o idee buna sa o construiti mai intai si sa o construiti pe baza. Baza va fi mai putin solida din punct de vedere structural daca este adaugata mai tarziu. Puteti construi o baza din lemn, metal, lut, piatra sau orice alt material doriti.

Construieste o armatura

,,Armatura” este un cuvant pe care il folosesc sculptorii care inseamna doar ,,structura de sustinere”. Este ca oasele sculpturii tale. Impiedica ruperea pieselor si, desi nu fiecare parte a sculpturii dvs. va avea nevoie de o armatura, este importanta pentru piese precum bratele sau picioarele, care se indeparteaza de corp si sunt puncte de rupere usoare.

Armaturile pot fi realizate din sarma subtire sau groasa, tevi plumbe, tevi din pvc, cherestea, betisoare, dibluri sau orice alt material care functioneaza pentru dvs.

In general, incepeti cu ,,coloana vertebrala” a piesei si creati ramuri pentru ,,membre”. Utilizarea schitei de proiectare poate fi utila pentru formarea armaturii, mai ales daca schita a fost realizata la scara.

Ancorati armatura in sau in baza dvs. inainte de a continua.

Completati formularul de baza

In functie de ce va fi realizata sculptura dvs., poate doriti sa formati un substrat cu un material diferit. Acest lucru este cel mai frecvent la sculptarea cu lut polimeric. Un strat subteran poate ajuta la reducerea costurilor si greutatii materialelor, deci luati in considerare utilizarea unuia.

Materialele obisnuite sunt ziar, tabla sau folie de aluminiu, banda de mascare sau de pictor si carton.

Bandati sau lipiti acest material de umplutura cu armatura dvs., formand doar formele de baza ale sculpturii dvs. Totusi, doriti sa va lasati loc pentru a construi cu materialul de sculptura final, asa ca nu treceti peste bord!

Treceti de la formele mari la cele mai mici.

 Incepeti sa adaugati materialul de sculptura

 Incepeti prin crearea celor mai mari piese (,,grupele musculare mari”) la cele mai mici (,,grupele musculare mici”). Treceti de la detalii mai mari la cele mai mici. Adaugati si scoateti materialul dupa cum este necesar, dar evitati sa indepartati prea mult material, deoarece poate fi dificil sa il adaugati din nou.

Adaugati detalii

Una dintre formele generale pare completa, incepeti sa amestecati, sa sculptati si, in general, sa creati detalii mai fine. Acestea sunt elemente precum parul, ochii, contururile si curba muschilor, degetelor, degetelor de la picioare etc. Detaliiti sculptura pana cand pare destul de finalizata.

Adaugati texturi

Ultimul pas in sculptura propriu-zisa este sa adaugati texturi sculpturii dvs., daca doriti. Acest lucru este important pentru a crea un aspect mai realist, dar nu este necesar daca doriti sa lucrati intr-un stil diferit. Puteti utiliza instrumente de sculptura pentru a adauga textura sau va puteti crea propriile instrumente de uz casnic.

Cu instrumente adecvate, regula generala a loviturii este ca cu cat varful este mai mic, cu atat este mai fin detaliul pe care instrumentul este destinat sa il creeze. Uneltele cu bucla sunt pentru razuirea lutului si orice margine este aproape pentru ceea ce ati crede ca ar fi.

Va puteti confectiona propriile unelte din bile din folie de tabla, boabe de piper negre, periute de dinti, scobitori, lanturi de coliere, rulmenti cu bile, piepteni, ace de cusut sau de tricotat, cutite etc.

Vindeca-ti sculptura

Va trebui sa coaceti sculptura sau sa o lasati sa se usuce, in functie de materialul pe care l-ati ales. Urmati instructiunile producatorului pentru materialul dvs.

Picteaza-ti sculptura

Daca doriti ca sculptura dvs. sa fie pictata sau colorata, faceti acest lucru dupa coacere. Este posibil sa fie nevoie sa folositi vopsele speciale, in functie de materialul pe care l-ati ales. Vopsirea lutului polimeric, de exemplu, necesita vopsea smalt model.

Se amesteca mass-media

Puteti crea un interes suplimentar pentru sculptura dvs. amestecand suporturi. Acest lucru poate face sa para mai real sau poate adauga o culoare si o textura interesante unei piese. Luati in considerare lucruri precum utilizarea tesaturii reale pentru imbracaminte sau utilizarea parului fals sau real in loc sa sculptati parul.

Faceti o schita de sculptura

Incepeti prin a crea o lut, ceara sau alta versiune rapida a sculpturii dvs. Aceasta va fi folosita ca ,,schita”. Veti lua masuratori din acesta si le veti folosi pentru a sculpta piatra sau alt material de sculptura.

Sculptati forma de baza

Puteti lua masuratori de baza din sculptura dvs. si puteti marca piatra sau lemnul unde stiti ca va trebui taiat. De exemplu, daca stiti ca sculptura dvs. nu va avea o inaltime mai mare de 14 inci (35,6 cm), puteti taia tot materialul de peste 15 inci (38,1 cm). Lasati spatiu pentru miscare, dar cu siguranta sculptati forma de baza a sculpturii dvs.

Folositi o masina de indicat

Folosind o masina de indicat sau alt dispozitiv de masurare, incepeti sa va masurati “schita” sculpturii si faceti aceleasi locatii si adancimi pe piatra sau lemn.

Sculptati in detalii

 Folosind instrumente adecvate materialului dvs., incepeti sa indepartati materialul si uniformizati punctele pe care le-ati facut folosind masina de indicat.

Slefuieste sculptura ta

Folosind hartie de slefuit din ce in ce mai fina, slefuieste sculptura pana cand este la fel de neteda pe cat doresti. Terminat! Adaugati ultimele detalii suplimentare pe care le doriti si bucurati-va de sculptura dvs