Cum sa decorezi o terasa mai mica de 8 m2

Este obisnuit sa ne gandim ca a avea o terasa mica reduce de fapt functionalitatea acestui spatiu, deoarece, daca nu este bine conceput si utilizat, va va invita sa petreceti mai putin timp in el.

Daca acesta este cazul tau si ai o mica terasa si nu stii cum sa o amenajezi, petrece suficient timp planificand acest spatiu util si frumos. Veti vedea cum aceste sfaturi va ajuta sa inviati acel colt unic al casei dvs.

Determinati bine functiile terasei dvs.

Exista terase concepute pentru a petrece ore relaxante citind, pentru a pregati mese in aer liber sau pentru a proiecta adevarate oaze naturale, ideale pentru a va deconecta de agitatia zilnica. Aceste si alte tipuri de terase pot fi savurate chiar daca sunt mici.

Dar, pentru aceasta, este esential sa va ganditi foarte bine ce functie doriti sa aiba terasa dvs., deoarece pe baza acestei decizii va trebui sa alegeti mobilierul, distributia acestuia si materialele pe care urmeaza sa le utilizati. Si nu este acelasi lucru sa proiectezi un spatiu pentru a manca decat altul pentru odihna.

Incercati sa lasati intotdeauna spatiul central liber

Cheia principala atunci cand proiectati si decorati spatii mici este sa lasati partea centrala libera de mobilier si obiecte. Terasele mici nu fac exceptie, asa ca, pe cat posibil, totul ar trebui distribuit de-a lungul peretilor. Astfel, va exista intotdeauna un spatiu pentru a circula si se va crea un sentiment mai mare de spatiu.

Adaptati mobilierul la forma terasei

Un alt truc care ar trebui sa-l aplicati pe terasa dvs. daca este mica, este sa asezati doar mobilier care sa se potriveasca dimensiunii si formei sale. De exemplu, daca terasa dvs. este lunga si doriti sa o folositi pentru a pregati mesele cu familia si prietenii, puneti o masa care este, de asemenea, lunga.

Pare evident, dar combinatia corecta de forme si structuri este cheia, astfel incat nimic sa nu atraga atentia asupra restului, ajutand astfel la crearea unui spatiu mai relaxat si armonios.

Profitati la maximum de colturi

In aceeasi linie, mobilierul de colt poate face adevarate minuni in spatii in care se pare ca nu se potriveste nimic. Fie cu o masa, cu un fotoliu, cu o canapea sau cu orice alt obiect, a profita de colturi este o maxima in cazul teraselor mici.

Cu o canapea de colt, de exemplu, veti putea avea mai multe locuri pentru a va impartasi timpul pe terasa cu familia si prietenii si, in acelasi timp, veti profita la maximum de spatiul de pe mica terasa.

Alegeti mobilier multifunctional

Mobilierul versatil, care indeplineste diferite functii, poate fi cea mai buna solutie pentru a avea totul la indemana, dar fara a ocupa prea mult spatiu pe terasa. O masuta de cafea care serveste in acelasi timp la depozitarea de reviste sau carti, un scaun care poate actiona ca o masa atunci cand este necesar, un portbagaj care serveste si pentru a sprijini bauturile …

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai frecvente exemple, dar optiunile sunt multe si, din nou, ceea ce alegeti va depinde de utilizarea pe care doriti sa o dati terasei.