Cel mai scump serial din toate timpurile: de la Friends la The Crown

In urma cu cativa ani, Netflix a raportat ca sunt pe cale sa lanseze unul dintre cele mai scumpe seriale din istoria sa, The Crown avea sa povesteasca viata familiei regale britanice si pentru asta aveau nevoie de costume si decoruri incredibile care sa nu fie ieftine. Serialul ar costa in jur de 13 milioane de dolari pe episod, iar Netflix spera ca acest lucru va fi suficient pentru a-i ajuta sa creeze ceva pe care publicul nu s-ar putea opri din vizionat.

Cat costa sa produci un serial bun? Desi nu toti au aceleasi cheltuieli, aproape toti trebuie sa cheltuiasca milioane pentru a avea cei mai buni actori, cele mai bune efecte si cea mai buna fotografie si in fiecare an se pare ca au nevoie de putin mai mult pentru a-i depasi pe toti cei care au venit inainte. . Daca zvonurile sunt adevarate, seria Lord of the Rings va fi cea mai scumpa din istorie si, desi nu au dezvaluit numarul exact, stim, tinand cont de lista celor mai scumpe seriale de pana acum, ca va depasi 22 de milioane.

In unele serii bugetul este evident, de la inceput am stiut ca crearea Kings Landing sau a tuturor acelor „roboti” in Westworld nu poate fi ieftin, dar sunt altele in care banii sunt putin mai „ascunsi”, ca intr-un serial. care are loc intre trei apartamente si o cantina, dar care are 6 dintre cei mai cunoscuti actori de la televiziune (da, vorbim de Friends).

La mijlocul anului 2020 se produc mai multe seriale de televiziune decat oricand in istorie, se pare ca in fiecare weekend sosesc altele noi, iar, cu atata concurenta, studiourile trebuie sa arunce casa pe fereastra pentru a ne oferi povesti care sunt la zi, inaltimea celorlalti, avand in vedere asta, 6 dintre cele mai scumpe seriale din istorie au fost filmate si lansate in ultimii 5 ani, iar celelalte 4 au terminat filmarile intre 2001 si 2010, intr-o perioada in care, potrivit cu Nielsen, televiziunea era la apogeu.

Distributii pline de stele, decoruri uimitoare, efecte speciale grozave si costume complicate sunt doar cateva dintre detaliile care au transformat unele spectacole in productii de milioane de dolari (si, dupa cum va puteti imagina, Netflix si HBO conduc grupul).

Potrivit unui raport Staker, care a analizat surse din diferite media si reportaje, acestea sunt cele mai scumpe 10 seriale din istorie (seria Stapanul Inelelor nu apare pentru ca nu au terminat filmarile si nu se stie cat costa). exact).

Teoria Big Bang

Cost pe capitol: 9 milioane

Serialul nu a avut decoruri mari sau efecte speciale, dar se spune ca salariul actorilor crestea sezon dupa sezon si ca principalii trei, Jim Parsons, Johnny Galecki si Kaley Cuoco, castigau dublu pana la sfarsitul serialului.

Roma

Cost pe capitol: 10 milioane

Ei spun ca acest serial a fost chiar anulat pentru ca bugetul sau era prea mare. Roma avea nevoie de sute de figuranti si practic trebuiau sa recreeze strazile Romei antice.

Westworld

Cost pe capitol: 10 milioane (desi pilotul a costat 25 milioane)

Acest serial revolutionar are unul dintre cele mai bune efecte ale televiziunii actuale si se arata in toate detaliile care se vad atat in ​​parc, cat si in „corpurile” complicate ale robotilor care il locuiesc.

Urzeala tronurilor

Cost pe capitol: 10 milioane

Era clar ca acest serial avea sa aiba un buget mare, desi nu era suficient pentru a lumina ACEL episod din ultimul sezon sau pentru a avea pe cineva care urmarea ca nimeni nu a lasat cani de cafea pe masa.

Prieteni

Cost pe capitol: 10 milioane (si aproximativ 20 de milioane pe an pentru fiecare dintre cei 6 protagonisti)

Cu 6 protagonisti cu salarii foarte mari, Friends a devenit si unul dintre cele mai scumpe seriale, dar asta nu „doare” atat de tare daca tinem cont ca creatorii sai continua sa primeasca profituri.

The Get Down

Cost pe capitol: 11 milioane

O mare parte din bugetul acestui serial a fost recrearea scenei hip hop din New York din anii 70 si cumpararea drepturilor asupra melodiilor care compun incredibila sa coloana sonora.

Banda de frati

Cost pe capitol: 12,5 milioane

Aceasta ramane una dintre cele mai bune drame de razboi din istoria televiziunii, iar HBO a cheltuit un buget urias pentru a distribui actori grozavi si pentru a crea costumele si decorurile pentru cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Coroana

Cost pe capitol: 13 milioane

Aici nu numai ca au folosit 37.000 de dolari pentru a recrea rochia de mireasa a Reginei Elisabeta, ci au trebuit sa creeze si 7.000 de costume detaliate si chiar o replica in marime naturala a Palatului Buckingham.

ER

Cost pe capitol: 13 milioane

Acest serial nu a fost atat de scump la inceput (nu ar fi durat atat de mult), dar pe masura ce au continuat, iar George Clooney si Julianna Margulies au devenit mai populari, si bugetul serialului a crescut pana a ajuns la 13 milioane.

Pacificul

Cost pe capitol: 21,7 milioane

Aceasta miniserie Steven Spielberg a folosit o mare parte din bugetul sau pentru a recrea scene de lupta din cel de-al Doilea Razboi Mondial. Potrivit Hollywood Reporter, o scena in special a costat 5 milioane de dolari, fiind nevoie sa aiba 300 de actori pe o plaja din Australia.