Ce fel de oameni sunt cei mai vulnerabili la caldura?

Temperaturile climatice ridicate produc efecte mai severe la unii oameni. Exista unele persoane care sunt mai vulnerabile la caldura, deoarece corpul lor, activitatea lor sau conditiile lor de sanatate le limiteaza capacitatea de a face fata vremii.

Unele grupuri de populatie sunt mai vulnerabile la caldura, fie din cauza caracteristicilor corpului lor, fie din cauza conditiilor lor specifice de sanatate. Aceste sectoare trebuie sa fie deosebit de atente cu protectia lor in timpul verii.

Exista cateva masuri de protectie de baza pe care trebuie sa le aplicam cu totii. De exemplu, purtarea hainelor potrivite, hidratarea constanta si ne expunerea la soare in cele mai fierbinti ore. Cu toate acestea, cei care sunt cei mai vulnerabili la caldura ar trebui sa ia aceste masuri la extreme.

S-a subliniat ca segmentele cele mai vulnerabile la temperaturi ridicate sunt:

  • Copii sub 5 ani.
  • Persoanele peste 65 de ani.
  • Persoanele cu unele boli cronice.
  • Cei care desfasoara activitati fizice in aer liber.
  • Sa ne uitam la fiecare dintre aceste grupuri in detaliu.

Copiii sunt mai vulnerabili la caldura

Copiii, in special cei foarte mici, sunt una dintre populatiile cele mai vulnerabile la caldura. Acest lucru se datoreaza faptului ca organismele mai tinere pierd lichide mai repede. Prin urmare, ajung mai repede la punctul de deshidratare.

La fel, cele mici au o relatie mai mica intre suprafata si volum. Din aceasta cauza, corpul tau genereaza si caldura mai repede . Prin urmare, trebuie sa-i tineti bine urmariti cand temperaturile cresc, protejandu-i de soare si limitandu-le activitatea fizica.

La aceasta se adauga faptul ca copiii nu percep clar primele semne de deshidratare si nici efectele caldurii asupra corpului lor. Probabil ca sunt doar mai iritabili si mai furiosi decat de obicei.

Oameni batrani

Un alt grup dintre cele mai vulnerabile la caldura sunt persoanele in varsta. Acest lucru se datoreaza faptului ca centrul termoreglator al corpului se afla in hipotalamus, o regiune a creierului care regleaza temperatura interna a corpului. La persoanele in varsta, aceasta functie functioneaza mai lent.

Persoanele in varsta au, de asemenea, o perceptie mai scazuta a setei . Acest lucru le pune la un risc mai mare de deshidratare, fara sa-si dea seama. Prin urmare, trebuie sa le reamintiti constant sa bea ceva, pentru a evita acest pericol.

In plus, persoanele in varsta au mai putine transpiratii decat persoanele mai tinere . Din acest motiv, tind sa retina mai multa caldura corporala. Daca mediul este umed, transpiratia este inhibata si exista un risc mai mare de lovitura de caldura.

Cei cu hipertensiune

Caldura excesiva determina dilatarea arterelor si favorizeaza deshidratarea. Ambii factori au un impact negativ asupra persoanelor cu hipertensiune. Prin urmare, este recomandabil sa va adresati medicului dumneavoastra pentru a ajusta medicamentele pe timp cald .

Cel mai frecvent este ca caldura scade tensiunea . Efectul medicamentelor obisnuite duce la faptul ca, uneori, acest nivel scazut atinge un nivel inadecvat. Din acest motiv, este indicat sa faceti un control pentru a evita surprize neplacute.

Pacientii obezi

Temperaturile ridicate afecteaza si sanatatea cardiovasculara. Evident, acest efect este mai grav la cei care au probleme anterioare. Deficientele cardiace limiteaza capacitatea organismului de a elimina caldura din corp . Prin urmare, exista riscul supraincarcarii.

De asemenea, este frecvent ca pacientii cu inima sa utilizeze medicamente diuretice . Acest lucru duce la eliminarea constanta a apei din corp, ceea ce le reduce capacitatea de a transpira. Prin urmare, acestea sunt expuse la deshidratare relativ usor.

Persoanele obeze au, de asemenea, mari probleme in disiparea caldurii din corpul lor . In general, reactioneaza la temperaturi ridicate generand transpiratii excesive. Din acest motiv, pierd foarte usor lichide si saruri minerale si sunt deseori deshidratate.