Ce accesorii pentru unghii gel să alegi?

Pentru a face unghii cu gel, este necesar un echipament bun pentru unghii. Să trecem în revistă accesoriile esențiale și să recomandăm produsele potrivite.

Lampa UV (minimum 36 W)

Unul dintre principalele accesorii unghii gel, lampa UV este folosită în principal de saloanele de unghii pentru îngrijirea unghiilor și uscarea rapidă a unghiilor după aplicarea lacului de unghii, a rășinilor pentru modelarea unghiilor sau a gelului. Dar poți folosi și o lampă UV acasă pentru a-ți face singur toată manichiura.

Împingător de cuticule

Acest instrument este util pentru a oferi mai multă estetică și curățenie unghiilor. Împingerea cuticulelor în spate facilitează regenerarea unghiilor și un efect mai ordonat și o unghie mai alungită pentru cei obișnuiți să aibă unghiile scurte.

Cleaner

Acest produs oferă mai multă îngrijire a unghiilor. Se aplică între construcția unghiilor false și pilirea gelului UV. Oferă mai multă strălucire lacurilor. Cleaner-ul poate fi folosit și ca un corector de gel UV necatalizat în timpul unei manichiuri franțuzești, de exemplu.

Dezinfectant

Ar trebui folosit pentru a dezinfecta unghiile și mâinile înainte de o ședință de manichiură pentru a evita orice risc de infecție bacteriană. Este important să nu neglijezi acest pas atunci când îți faci manichiura pentru a evita orice infecție.

O clemă de ghilotină

Este necesar sa tai capsulele pentru a le da forme rotunjite sau patrate, dupa dorințele tale. De asemenea, ai nevoie și de forfecuțe profesionale pentru unghii.

Pile (groase, fine etc.)

Instrument esențial pentru finisarea unghiilor. Pila îți permite să corectați forma unghiei și să promovați regenerarea acesteia. Există diferite tipuri de pile de unghii inclusiv pila de carton, care nu este foarte rezistentă și se deteriorează rapid, pila de metal care este mult mai rezistentă și pila electrică care se folosește la lustruit pentru a face unghiile să strălucească, este mai potrivită pentru profesionisti.

Bloc de lustruire

Pe langa pilă, se folosește la lustruirea, netezirea unghiei și eliminarea oricărei forme de imperfecțiune. Oferă unghiei forma dorită și mai multă strălucire unghiei.

Capsule

Denumite și „unghii false modulate”, capsulele sunt folosite pentru a prelungi unghiile și pentru a da mai multă estetică unghiilor roase. Există diferite tipuri de forme de capsule cu diferite culori și nuanțe.

Pensule

Periile sunt esentiale într-o ședință de manichiură. Au diferite forme și dimensiuni diferite. Sunt folosite pentru a realiza desene sau decoratiuni pe unghii, dar și pentru a îndepărta excesul de praf de pe unghii dupa lustruire.

Gel de bază

Denumit și gel de aderență sau gel de înveliș, gelul de bază facilitează integrarea altor geluri. Un strat mic subțire este suficient pentru un rezultat perfect. El trebuie catalizat sub lampa UV.

Gel de finisare

Se aplică dupa gelul de construcție și conferă unghiilor multă strălucire. Gelul de finisare definește forma finală a unghiei.