Canada te va lasa cu gura cascata

Canada, unul dintre gigantii lumii, cu temperaturile sale adverse si cu cele doua limbi (engleza si franceza) are multe de oferit, atat in ​​orasele sale cele mai importante, cat si in orasele sale departe de circuitele turistice. Odata ce vei cunoaste Canada, te va lasa fara cuvinte, nu crezi? Fiti atenti, va vom arata cateva, doar cateva dintre farmecele acestei tari incredibile.

Ce sa stii in Canada?

Raspunsul la aceasta intrebare este la fel de extins ca suprafata tarii. Prin urmare, poate ca am ramas putin „putin” cu clasamentul atractiilor canadiene care trebuie vazute. Munti, ghetari, paduri, campuri cultivate, orase moderne , insule, zapada, cascade… este coplesitor doar sa te gandesti la tot ce ai pe teritoriul tau. Elementele esentiale ale Canadei sunt:

1. Insula Printului Eduard

Este una dintre provinciile maritime ale tarii (si cea mai mica), inconjurata de Oceanul Atlantic si separata de continent de New Brunswick. Este cunoscut ca „leaganul Confederatiei Canadei” , desi a fost asociat ulterior.

A fost locuit de nativul micmac si mai tarziu a devenit parte a coloniei franceze. Daca vrei sa te relaxezi si sa stai intins la soare pe plaja, aceasta insula este perfecta. Deoarece nu este foarte mare, se poate calatori cu masina in aceeasi zi.

2. Golful Fundy

Este cunoscut sub numele de „goldul mareelor ​​gigantice” si se naste in orasul Maine. De doua ori pe zi, marea umple si goleste 100 de miliarde de tone de apa. Este una dintre cele mai inalte maree din lume (16 metri inaltime). La un moment dat al zilei poti vedea chiar ca portul este complet gol… de apa, dar nu de specii de animale.

Este perfecta pentru a te plimba pe plaja si a privi apusul de pe una dintre stancile rosiatice de gresie si roca vulcanica, unde inca se pastreaza fosile vechi de mii de ani.

3. Montreal

Unul dintre cele mai importante orase din Canada si al doilea ca marime. A fost fondat in 1642 si a fost un centru financiar si industrial pana in anii 1960. Centrul are multi zgarie-nori, cei mai proeminenti fiind Place Ville Marie si doua universitati prestigioase.

Este cunoscut drept „orasul celor 100 de clopotnite” ​​si „orasul sfintilor” datorita numarului de biserici catolice (asigurati-va ca vizitati catedrala Marie Reine du Monde si bazilica Notre Dame).

4.Ottawa

Capitala Canadei este perfecta pentru a afla despre cultura locala. Unul dintre momentele principale ale zilei este Schimbarea Garzii de pe Dealul Parlamentului. Parcuri, muzee, poteci de plimbare in orice perioada a anului formeaza acest oras frumos din apropierea Marilor Lacuri (patinoar iarna si plimbare cu barca vara). Pentru a ajunge acolo trebuie sa treci prin Canalul Rideau.

5. Lacul patat

Situat la doar un kilometru de Columbia Britanica, este un peisaj natural care te va lasa cu gura cascata. Frumusetea acestui set de „fantani” este cu adevarat unica. Sunt un fel de bazine pline cu apa de diferite culori in functie de luna sau anotimpul anului. Le poti vedea in acelasi timp galben, verde si alb si mergi intre ele datorita cailor de sare, calciu si titan. Pentru a-l putea vedea in splendoarea sa maxima, calatoriti intre iunie si septembrie.

6. Quebec

Este singura provincie canadiana in care se vorbeste doar franceza (este limba oficiala)… exista chiar si inspectori „lingvistici” care verifica daca limba este folosita in magazine, transport, hoteluri etc.

Are un port aglomerat, iar cartierul istoric merita explorat, impartit intre varfurile stancii Cap Diamant si rau (ambele sunt unite printr-o strada abrupta conectata printr-un funicular). Zidul, parcul de artilerie si bazilica Notre-Dame de Quebec sunt atractii notabile.

7. Muntii Stancosi

Cunoscuti si sub denumirea de „stanci”, acestea includ cinci parcuri nationale pe teritoriul lor. Aici poti face sute de activitati, de exemplu alpinism, schi, pescuit, ciclism… sau pur si simplu te pierzi in imensitatea peisajului.

In centrul muntilor se afla un loc numit Kelowna, o destinatie aleasa de localnici pentru vacantele lor. Aceasta este o vale in care se produc mere si vinuri si puteti inchiria o cabana pe malul lacului.

Fara indoiala ca multe situri au fost lasate in afara listei, cum este cazul fantasticelor Cascade Niagara, Lake Louise, Grand Nahanni Canyon, „cimitirul” dinozaurilor si orasul Toronto.