7 colturi impresionante din nordul Portugaliei

Nordul Portugaliei este una dintre cele mai frumoase zone ale tarii. Cu toate acestea, este trecut cu vederea de multi calatori, chiar daca este locul in care isi are originea natiunea portugheza si gazduieste unele dintre cele mai incredibile peisaje si orase fermecatoare. Sa trecem prin cele mai impresionante colturi din nordul Portugaliei.

Pentru turisti, nordul Portugaliei include doua zone de coasta si una interioara: malul fluviului Douro, care include Porto; malul de coasta al raului Mino, la granita cu Spania; iar zona interioara, Tras-os-montes.

Aceasta regiune are o combinatie atractiva pentru turisti care  amesteca cultura, natura, coasta si o clima fantastica. Toate acestea fac din nordul Portugaliei una dintre cele mai bune destinatii pentru intreaga familie.

Cele mai impresionante 7 colturi din nordul Portugaliei

1. Porto

Porto este usa de intrare in diversitatea naturala si culturala a regiunii de nord a Portugaliei. Este bine cunoscut pentru ca acolo se produce faimosul vin de Porto si, de asemenea, pentru ca este un sit al Patrimoniului Mondial.

Situat pe malul Douro, Porto este un oras cu case colorate si o zona atractiva, Ribeira. In miezul sau istoric, bisericile si monumentele vechi sunt combinate cu cladirile contemporane. Un exemplu in acest sens este catedrala sau biserica San Francisco si Casa de la Musica; Muzeul Serralves sau Scoala de Arhitectura.

2. Regiunea Douro

Una dintre minunile sale naturale este raul Douro, care strabate regiunea. Cursul sau traverseaza rape si munti din interior pentru a acoperi intregul peisaj, unde sunt cultivate vinuri de Port si Duero.

Este posibil sa navigati in Valea Douro  intr-o croaziera in care va puteti bucura de rau si de peisajele de o frumusete extrema, precum si de a admira podgoriile situate pe terase abrupte de munte si plantatii intinse de maslini.

Regiunea Douro este una dintre cele mai populare destinatii turistice din nordul Portugaliei. Pe langa peisajele exceptionale care au ca protagonist raul, te poti bucura si de crame prestigioase, cetati istorice sau case medievale din piatra.

3. Castillo de Guimaraes

Castelul Guimaraes este situat frumos intr-o zona de munti si parcuri naturale, facandu-l un loc ideal pentru turismul natural.

Mostenirea este impartasita cu sanctuare si biserici care vara sunt scena pelerinajelor si, impreuna cu schiturile rurale, putem vedea barocul din nordul Portugaliei, realizat din granit si sculptura aurita.

5. Parcul National Peneda Geres

Parcul Peneda Geres este situat la granita cu Spania. Este un parc care adaposteste o natura salbatica extraordinara cu munti, canioane, apa, flora si fauna, inconjurat de sate pitoresti si case imprastiate pe campurile sale.

Este un loc de obiceiuri si traditii unde poti avea contact cu modul de viata al locuitorilor sai, dedicat agriculturii, pasunatului si cresterii animalelor. Este o zona care ofera peisaje impresionante si este ideala pentru ecoturism.

6. Parcul Natural Montesinho

Parcul Natural Montesinho este situat in nord-estul Transmontane si este, de asemenea, una dintre cele mai mari zone protejate din Portugalia, facandu-l perfect pentru a va bucura de natura si de viata rurala care se integreaza armonios in peisajul sau.

Exista si alte parcuri naturale de o frumusete extrema, cum ar fi Parque Natural Litoral Norte si Parque Natural do Alvao, unde va puteti bucura de peisaje impresionante.

7. Orase fermecatoare

In nordul Portugaliei vom gasi orase fermecatoare, cu multe de vazut si de oferit vizitatorilor sai, precum Viana do Castelo, situata pe malul raului Lima si cu un cartier medieval interesant si plaje atractive la periferie. Un alt oras frumos este Vila Real, situat pe un deal stancos deasupra confluentei raurilor Corgo si Cabril, in regiunea Tras-os-Montes.

Avem si Braga, al treilea oras ca marime din Portugalia, tanar si traditional si cu multe de vizitat, cu pietele sale frumoase si relaxate, strazile stravechi si o mare varietate de biserici monumentale in stil baroc. Fara a uita Lamego, un oras prosper, foarte vechi, cu multa istorie, fondat pe vremea romanilor.

Nordul Portugaliei este o regiune care are colturi care merita vazute si vizitate, cu peisaje naturale impresionante si orase fermecatoare.