Armonia casei in functie de principiile Feng Shui

feng shui

Feng shui este un curent bazat pe aranjarea obiectelor intr-un anumit mod, astfel incat energia pozitiva (numita energia chi) sa circule libera in intreg spatiul.

Acesta provine din China Antica, insa in momentul de fata este practicata atat de chinezii moderni, cat si de cei de alta nationalitate, adepti ai acestei filozofii care promite mai mult echilibru in viata fiecaruia prin situarea corecta a obiectelor in spatiu.

Feng Shui nu este un simplu stil de decorare. Specialistii sustin ca cele mai multe dintre practicile Feng Shui coincid si cu alte stiluri de decorare, insa acesta se diferentiaza prin faptul ca este mult mai atractiv vizual si in armonie cu natura.

Mobilierul este aranjat astfel incat sa permita intrarea si trecerea chi-ului. Spre exemplu, pentru a obtine o energie buna chiuveta nu ar trebui plasata langa soba, deoarece apa (chiuveta) stinge focul, ceea ce inseamna ca este un element mai puternic decat celalalt.

Mai jos, va prezentam cateva sfaturi care sa va ajute in decorarea locuintei folosind principiile Feng Shui:

In cazul in care aveti posibilitatea, inainte de achizitionarea unui imobil, trebuie sa fiti atenti la forma geografica a terenului:

In primul rand trebuie sa gasiti “testoasa” din spatele casei. Acest lucru se refera la orice forma naturala care ofera, in general, un aspect de protectie sau de sprijin la structura de ansamblu a zonei. Acest lucru il poate da un munte, copaci mici sau un gard.Totusi, acestea nu trebuie sa fie mai mare decat casa, pentru a nu impiedica lumina soarelui.

De asemenea, un “dragon” trebuie sa existe in partea stanga. Ideal ar fi ca acesta sa fie mai mare ca partea din fata a casei. Un gard simplu sau un copac ar putea s ail reprezinte.

Un alt element Feng Shui este “tigrul alb”, care ar trebui sa se gaseasca pe partea dreapta a casei. Daca acesta este mai mare decat “dragonul”, va emana o energie pozitiva pentru femeile casei. In cazul in care “tigrul” este mai mic decat “dragon”, va tine cu barbatii.

Un alt concept important este faptul ca patul sau biroul de studiu pentru copii nu ar trebui asezat sub grinzi, deoarece acesta transporta o senzatie de greutate a persoanei.

De asemenea, intregul imobil trebuie sa aiba o structura de rezistenta buna, fara sa fi fost afectata in timp. Acest lucru este vizibil prin existenta plantelor si a arborilor. Ei confera spatiului o energie pozitiva, lucru valabil si in cazul locuintelor care au o forma patrata sau dreptunghiulara.

In Feng Shui, energia negativa provine de la “sagetile otravite”, care sunt asezate direct in fata sau, orientate spre casa. Un bun exemplu in acest caz este existenta unor felinare sau stalpi de telefonie pozitionati direct in fata unei case. Pentru a atenua aceasta energia negativa puteti aseza o oglinda Bagua in zona in care “sageata otrava” este indreptata.

De asemenea, caile lungi si inguste care conduc catre usa din fata trebuie evitate. Usa din fata si cea din spate nu ar trebui sa se confrunte una cu cealalta, adica sa fie in linie dreapta. Acest lucru permite energiei benefice sa treaca prin casa, dar nu sa si iasa imediat.

Structurile suplimentare care pun stapanire pe aspectul casei, precum piscina, chioscurile sau iazurile, ar trebui evitate. Tot in ideea concurentei nedorite, copacii din fata casei nu trebuie sa fie mai mare decat cel mai inalt punct al casei. Inaltimea ideala a arborilor este de 6 metri.