Alegerea decoratiunilor pentru brad indica posibile afectiuni

Oricat ar parea de ciudat, preferintele pentru anumite forme si culori ale decoratiunilor pentru brad indica unele predispozitii la probleme de sanatate

Antropologii considera ca bradul este o imagine foarte vie n subconstient, avand ramuri cu dispozitie palmata, ca si palmierii de la marginea savanei mama, unde omul a copilarit. Genetica de fond permite o reactie speciala la forme naturale, cu care erau obisnuiti stramosii nostri. Acest lucru explica senzatia de liniste oferita de palmieri, ferigi, dar si de brazi care prezinta forme ce seamana cu dispozitia coroanelor unor palmieri. Asocierea n subconstient a ornamentelor cu imaginea bradului determina o stimulare specifica a unor zone din creier. Fara sa ne dam seama, atunci cnd alegem fara prea multa ratiune anumite ornamente pentru brad, numai fiindca ne plac, n subconstient avem o traire speciala. Astfel, preferintele pentru ornamentele de brad pot vorbi despre unele modele de reactie ale sistemului nervos, compatibile cu riscul la numite boli

Ornamente de dimensiuni mari

Globurile

Preferinta pentru globuri foarte mari nu demasca o tendinta megalomana si nici paranoica sau egoista, asa cum se apreciaza n lucrarile vechi de psihologia formelor, ci exprima n primul rnd o tendinta spre agorafobie, adica frica de spatii deschise, mari si aglomerate. Cei care aleg globuri mari ncearca, n realitate, sa lupte inconstient cu teama de spatii largi, fiind predispusi la nevroze. Altfel spus, aceasta tipologie nu poate face fata usor purtarii unei masti sociale foarte diferite de propriul fel de a fi. ncercarea de a juca teatru n societate, ca si cea de parvenire pot duce rapid la aparitia unor nevroze grave. Cei care prefera sau aleg automat globurile de dimensiuni mari ar trebui sa ncerce sa se poarte ct mai natural si sa evite total sa patrunda n grupuri care nu corespund propriului fel de a fi.

Beteala

Aceasta preferinta exprima o predispozitie catre unele dezechilibre nervoase ce pot declansa sindromul maniaco-depresiv. Cei care aleg betele foarte lungi si late n subconstient ncearca sa orneze, sa nfrumuseteze mediul prin mascarea unor realitati ntunecate, o ncercare inconstienta disperata de ascundere a trarilor negative, mai ales a tristetii si autonvinuirii. Pentru acestia este recomandat ca aiba o viata cat mai echilibrata si sa ncerce sa traiasca fiecare clipa de bucurie. O conditie esentiala pentru mpiedicarea aparitiei sindromului maniaco-depresiv este ca n fiecre zi sa te asiguri ca-ti poti face o placere cat de mica. Nu trebuie sa treaca nicio saptamana fara a avea o bucurie si ar fi foarte bine sa nu treaca nicio saptamna fara a face o bucurie si celor la care tii cu adevarat, chiar daca e vorba doar de un simplu compliment.

Ornamentele colturoase

Alegerea ornamentelor colturoase mari exprima o usoara tendinta catre probleme cardio-vasculare. Peste 40% din cei care aleg astfel de forme de dimensiuni mari au, practic, nevoie de o reglare a ritmului si fortei de contractare a inimii. Daca tu ai un impuls aparte pentru stelute, cubulete sau orice ornamente cu colturi ascutite de dimensiuni foarte mari, n-ar fi rau sa-ti faci un consult cardiologic regulat macar anual. Esential este sa incerci sa eviti enervarea, munca excesiva si mai ales dormi noaptea minimum 8 ore neintrerupt.

Ornamentele de dimensiuni mici

Globurile

Preferinta exprima att sensibilitate si profunzime, ct si o predispozitie catre dependente grave de unele substante toxice. Atractia pentru forme sferice de mici dimensiuni apare si mai frecvent la cei care devin foarte usor dependenti de cafea, cocaina si alte stupefiante excitante. Se recomanda preventiv un regim de viata mai calculat si nlocuirea tentatiei drogurilor slabe sau tari cu ciocolata sau dulciurile.

Beteala

Preferintele pentru beteala butire, indiferent de culoare, pot demasca o predispozitie spre dereglari ale stabilitatii memoriei. Astfel, s-a demonstrat ca peste 80% din femei si 70% din barbatii care prefera formele discrete de beteala au o mai slaba organizare a datelor noi nregistrate n memorie. Explicatia nca nu a fost gasita, dar se presupune ca este vorba de viteza de integrare a unor aminoacizi n celulele nervoase. In acest caz, este recomandat un regim constant de consum proteic, de preferat din supe de vita sau pui. Totodata, este indicat consumul regulat de fructe.

Culorile ornamentelor

Indiferent de marime si forma, atractia pentru anumite culori ale ornamentelor asociate inconstient cu verdele bradului poate vorbi despre unele slabiciuni ale organismului. Rosu sngeriu Daca atractia este foarte intensa, poate demasca o hiposecretie a tiroidei. Daca esti foarte friguros si ai probleme de concentrare, ar fi bine sa mergi la un endocrinolog.

Portocaliu foarte aprins

Aceasta preferinta poate indica probleme ale variatiei secretiei de hormoni ovarieni. n cazul barbatilor, este vorba de o problema a secretiei de ADH, care poate conduce la diabet insipid. Controlul medical se impune numai n cazul n care ai si o permanenta senzatie de sete sau probleme legate de apetitul sexual si alimentar.

Bleumarin

Daca esti foarte impresionat de aceasta culoare asociata cu verdele bradului, poti avea mici probleme de reactivitate emotionala care te pot mpinge catre diferite forme de nevroze. n cazul n care te simti din ce n ce mai nervos, ar fi bine sa ceri sfatul unui medic.

Violet sau indigo

Aceasta preferinta apare foarte frecvent la persoane cu o usoara predispozitie catre declansarea unor stari de tip maniacal, adica necesitatea permanenta de activitate asociata cu buna dispozitie dar si nervozitate si insomnie. Dozeaza-ti mai bine efortul si evita consumul de bauturi tari si tigari.