Alianta PSD-PNL la judet, pentru un sediu de 10 milioane de euro | actualitate

Consilierii judeteni PSD si PNL au fost de acord in sedinta de marti cu ridicarea unui nou sediu pentru Consiliul Judetean, in valoare estimata de 10 milioane de euro. Cei 13 consilieri PSD, alaturi de cei 10 de la PNL, au format majoritatea, in opozitie cu cele 10 impotriva voturi ale consilierilor PD-L. Alianta PSD-PNL continua sa functioneze la Iasi la Consiliul Judetean, in timp ce in Consiliul Local viceprimarul liberal Camelia Gavrila a demisionat din echipa pesedistului Gheorghe Nichita.

Propunerea de construire a unui nou sediu a fost criticata de consilierii judeteni PD-L. “In actuala conjunctura economica mondiala, cu probleme financiare in toata lumea, trebuie sa fim atenti cum cheltuim banii Consiliului Judetean”, a sustinut consilierul PD-L Marius Spinu. Acesta a mai spus ca banii ar trebui pastrati pentru cofinantarea proiectelor europene.

“Parca am fi in povestea cu drobul de sare. Aceasta noua cladire este strict necesara. Cind intru in actualul sediu am impresia ca sint un asistat social, nu am nici macar o masa unde sa lucrez, nu am nimic”, a spus consilierul PSD Mihai Baciu.

“Si la Pascani s-a construit un sediu nou, pe bani multi, care este in contrast cu saracia orasului”, a spus consilierul PD-L Valerica Andronache.

Constantin Simirad, presedintele Consiliului Judetean Iasi, sustine ca ar putea obtine fonduri suplimentare de la Guvern, pentru noul sediu. Costul total al investitiei ar fi de 10 milioane de euro, cu tot de TVA (8.222.400 euro + TVA).

Majoritatea PSD-PNL a aprobat alocarea a 850.000 lei cu TVA, din buget, pentru elaborarea documentatiei tehnico-economice, inclusiv studiul de prefezabilitate.

Alte decizii in sedinta de plen de la CJ

Consilierii judeteni au aprobat si tiparirea de medalii de argint, care vor fi date membrilor delegatiilor oficiale. Pe una din fete va fi imprimata imaginea Casei Dosoftei, “adevarata emblema a Iasului, nu Palatul Culturii”, cum a sustinut Simirad. 

Tot in plen a fost aprobata introducerea unei noi taxe, de 5 euro/calator, pentru fiecare cursa interna si externa.

Lucian Flaiser, fostul presedinte al Consiliului Judetean, si-a inaintat demisia din ARSACIS (asociatia judeteana din care fac parte comunele si orasele care beneficiaza de serviciile Apa Vital, fosta RAJAC), in locul sau fiind propus si votat Constantin Simirad.