5 locuri pentru o cafea grozava in Bucuresti

Ce-ar fi daca ai putea sa te intorci in timp si sa schimbi cursul modului in care s-a dezvoltat cafeaua progresiva in tara ta? Daca ai putea fi in fruntea ei, un pionier?

Ei bine, atunci, Bucurestiul este locul potrivit. Cu indicii ale istoriei noastre comuniste inca persistand in arhitectura orasului, cafeaua de specialitate atrage atentia, contrastand insasi natura cladirilor gri si spalate care domina bulevardele aglomerate. Ca atatea natiuni din lume, romanii si-au imprumutat cultura cafelei de la italieni. Felul in care prajesc cafeaua, o beau cafea si ce inseamna cafeaua pentru ei, este un doppelganger distorsionat al culturii cafelei italiene. Dar asta incepe sa se schimbe – noi influente apar din scenele cafelei din intreaga lume si ceea ce inseamna cafeaua pentru oamenii din Bucuresti se schimba si el. Vezi mai jos care sunt cele mai bune cafenele Bucuresti unde sa mergi si sa savurezi o cafea buna.

Origo

Scena cafelei din fiecare oras are un trendsetter, iar Origo reprezinta prima privire pe care Bucurestiul l-a avut la cafeaua de specialitate. Nu sunt doar una dintre primele cafenele de specialitate care s-au deschis vreodata in Bucuresti, ele sunt si o prajitor de cafea, ceea ce inseamna ca cafeaua prajita aici, in Bucuresti, a contribuit la alimentarea miscarii mai largi.

Datorita designului sau minimalist, veti intelege ca principalul lor obiectiv este cafeaua – Hario V60 reutilizate servesc drept lampi si manere, semnaland oaspetilor ca au fost transportati in oaza iubitorilor de cafea. Oaspetii pot profita din plin de un program de prajire care include mai multe oferte de origine unica, cu serviciu de espresso oferit pe un espressor Victoria Arduino Black Eagle asociat cu o rasnita Nuova Simonelli Mythos. Pentru cafea la filtru, se servesc AeroPress, sifon si Hario V60, toate gestionate pe o rasnita Mahlkonig EK43.

Guido

Aceasta este o alta prajire romaneasca de casa, creata de doua persoane cu origini complet diferite. Adrian Simion este un guru al afacerilor; Floriana Vlaicu a fost prima finalista mondiala romana la Campionatele Mondiale de Cafea in Bautura. Scopul lor a fost acela de a crea o prajire transparenta si orientata spre calitate, cu un fler teatral: pe masura ce va bucurati de espresso, puteti sa-l urmariti pe Simion si Vlaicu prajind, facand si punga cafeaua pe care o sorbiti. In zilele de marti si sambata se organizeaza cupping-uri publice, care sunt foarte frecventate si necesita rezervare in avans.

Sunt deosebit de emotionat de locatia acestui spatiu. Guido este inconjurat de un bloc de cladiri din epoca comunista care inca poarta cicatricea vremurilor ingrozitoare si grele prin care a trecut Romania in secolul trecut. Acest sentiment nu face decat sa adauge la scanteia acestei bijuterii cafenele; Exista atat de multa viata pe scena cafelei din Romania si se afla in contrast mandru cu opresiunea si tristetea intalnite in anumite parti ale istoriei noastre.

M60

M60 adopta o abordare usoara a cafelei de specialitate. Nu exista judecati aici; Gandeste-te la ea ca la o piatra de temelie, un loc in care romanii si calatorii pot experimenta o cafea de specialitate fara a simti presiunea si judecata din partea barista in timp ce adaugi zahar sau lapte in pretiosul tau auriu negru.

Cafeaua de aici vine de la Guido, caracteristica de mai sus, si este servita pe un espressor La Marzocco Linea Classic, asociat cu o rasnita Nuova Simonelli Mythos One. Singura optiune de cafea cu filtru disponibila este Hario V60.

Aburi

Vlad Buda si Dan Ursan sunt doi cei mai buni prieteni care s-au indragostit de cafea si si-au inceput cariera la Berlin, lucrand pentru unele dintre cele mai bune cafenele din acel oras, inclusiv Rostatte Berlin si Chapter One. Magazinul lor are o abordare purista a cafelei de specialitate si nu ofera amestecuri, utilizand in schimb doar cafele de origine unica atat pentru filtru, cat si pentru espresso. Cu cunostintele dobandite in urma lucrului cu niste baristi uimitori din Berlin, ei au vrut sa-si creeze propria intorsatura asupra scenei evoluate a cafelei acelui oras acasa, chiar aici, in Bucuresti. Pana acum experimentul functioneaza.

Mai cremos

Adrian Vaduva si sotia sa au creat magazinul sub indrumarea Florianei Vlaicu, unul dintre fondatorii Guido. Magazinul se concentreaza pe experimentarea si jocul cu arome, un obiectiv pe care il indeplinesc lucrand atat cu cafea de specialitate, cat si cu inghetata facuta manual. Este exact asa cum suna: acesta este un magazin de cafea si inghetata de specialitate, care ofera o explozie de diferite arome naturale si aduna recenzii extraordinare din jurul orasului.

Meniul lor include un set standard de bauturi de cafea de specialitate, plus cateva bauturi de semnatura si o multime de arome naturale de inghetata, care se imbina bine cu designul vibrant al magazinului. Ei fac espresso pe un nou proaspat La Marzocco Linea PB, impreuna cu o rasnita Nuova Simonelli Mythos One. Cafeaua cu filtru aici este pe Hario V60, un favorit in Bucuresti, cu cafea filtru macinata prin Mahlkonig EK43.